اشعه فرابنفش چیست؟ + مضرات اشعه فرابنفش برای سلامتی انسان !
4 مرداد 1403

اشعه فرابنفش چیست؟ + مضرات اشعه فرابنفش برای سلامتی انسان !

همه ما نور خورشید را بدلیل داشتن اشعه فرابنفش خورشید (UV) مضر می دانیم. این امر بیشتر بدلیل آثار مضر نور ماورای بنفش (ultra violet, UV) بر پوست می باشد. البته باید توجه داشت که اشعه UV انواع مختلفی دارد که کاربرد و تاثیر متفاوتی دارند.

برای مثال در یک روز آفتابی و در زمان ظهر 95% اشعه خورشید از نوع UVA و 5% از نوع UVB است و کل UVC و بیشتر UVB توسط لایه ازن استراتوسفری جذب می شود.

اشعه فرابنفش چگونه باعث سرطان می‌شود ؟

یک متخصص پوست، مو و زیبایی در رابطه با تاثیرات اشعه UVA فرابنفش گفت: اشعه UVA فرابنفش پس از نفوذ به پوست می‌تواند DNA سلول‌ها را تخریب کرده و تغییر دهد که در نهایت افراد را دچار سرطان‌های پوستی خواهد کرد.

دکتر مهناز بنی‌هاشمی اردبیلی با بیان اینکه نور خورشید شامل طیف‌های مختلفی از جمله، امواج فرابنفش است، تصریح کرد: ممکن است این طیف‌ها آسیب‌هایی برای انسان داشته باشند. نور خورشید دارای اثرات مثبت و منفی است.

اشعه فرابنفش

از اثرات مثبت آن می‌توان از نقش موثر این تابش برای درمان افسردگی‌های فصلی و مشکلات روحی نام برد. مهمترین اثر نور خورشید جذب ویتامین دی است که یکی از ضروری‌ترین عوامل بازسازی برای ترمیم استخوان و بخش‌های دیگر بدن است.

وی ادامه داد: نور خورشید علی رغم اثرات مثبت خود مضرات بیشتری را دارا است. اثرات منفی نور خورشید در دراز مدت بیشتر خواهد بود. ما برای مواردی مثل جذب ویتامین دی لازم است که در مقابل نور خورشید بایستیم اما باید به میزان خیلی کم و در ساعت‌های خاصی این کار را انجام دهیم.

این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره به طول موج‌های مختلف اشعه ماوراء بنفش اضافه کرد: UVC  یکی از اشعه‌های آن است که معمولا برای جرم زدایی استفاده می‌شود.

این اشعه از خورشید ساطع می‌شود اما لایه محافظتی ازون مانع از ورود آن به زمین خواهد شد. عمده اشعه ماورای بنفشی که تابیده می‌شود از نوع UVB  و  UVA است.

اشعه UVA فرابنفش می‌تواند DNA سلول‌ها را تخریب کند

این متخصص پوست، مو و زیبایی در رابطه با تاثیرات اشعه UVA فرابنفش تاکید کرد: لکه‌های ناشی از آفتاب سوختگی به علت اشعه  UVB فرابنفش ایجاد می‌شود، اما چیزی که مهمتر است و در دراز مدت می‌تواند باعث ایجاد سرطان‌های پوستی شود، اشعه UVA است.

این اشعه به علت طول موجی که دارد می‌تواند نفوذ بیشتری در پوست داشته باشد. اشعه UVA فرابنفش پس از نفوذ به پوست می‌تواند DNA سلول‌ها را تخریب کرده و تغییر دهد که در نهایت افراد را دچار سرطان‌های پوستی خواهد کرد.

اثر چنین موضوعی مانند سوختگی به صورت بلافاصله نیست و در دراز مدت با تجمیع اثرات مخربی که در سلول‌ها ایجاد می‌کند می‌تواند موجب بروز سرطان شود.

بنی‌هاشمی خاطرنشان کرد: پیری زودرسی که تابش آفتاب می‌تواند ایجاد کند یکی از مسائلی است که از لحاظ زیبایی امروزه مطرح است. این موضوع از دیگر اثرات اشعه UVA است.

تاثیرات قرار گرفتن در معرض تابش آفتاب به صورت دراز مدت باعث می‌شود که این اشعه به الیاف پوستی نفوذ کند و موجب پیری زودرس پوست شود.

وی با بیان اینکه تابش آفتاب می‌تواند موجب ایجاد حساسیت به نور شود، افزود: این حساسیت می‌تواند در دراز مدت ماندگار باشد.

همچنین می‌تواند موجب ایجاد لک و پیس‌هایی در سطح پوست شود. در مجاورت آفتاب قرار گرفتن می‌تواند باعث فعال شدن ویروس تبخال در افرادی شود که این ویروس را در بدن خود داشته باشند.

از ۱۰ صبح تا ساعت ۱۵ مقابل آفتاب قرار نگیرید

این متخصص پوست، مو و زیبایی در خصوص دیگر اثرات تابش آفتاب بر بدن، اضافه کرد: اثرات تابش آفتاب می‌تواند به صورت آنی یا دراز مدت باشد. توصیه می‌کنیم افراد در ساعات بین حدود ۱۰ صبح تا ۱۵ بعداز ظهر در مقابل آفتاب قرار نگیرند.

در این ساعات بیشترین میزان اشعه فرابنفش وجود دارد که مضرترین است. قبل یا بعد از این تایم روزانه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برای دریافت ویتامین دی و اثرات مثبت نور آفتاب می‌تواند موثر باشد. در غیر این صورت باید درمان پیشگیرانه انجام دهیم زیرا اشعه‌های ماورابنفش می‌تواند مخرب باشد.

در صورتی که مجبور باشید در ساعات بین ۱۰ صبح تا ۱۵ بعدازظهر در معرض تابش آفتاب قرار بگیرید، حتما پوشش‌های مناسب داشته باشید، از کلاه لبه‌دار بزرگ، عینک آفتابی، لباس آستین بلند و کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید.

مضرات تابش فرابنفش برای بدن

هر چه میزان UVI بیشتر باشد، احتمال آسیب به پوست و چشم بیشتر خواهد شد و این تابش در مدت‌زمان کمتری به بدنمان آسیب خواهد زد. افزایش قابل‌توجه ابتلا به سرطان پوست در افرادی با پوست روشن، با قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراءبنفش بیش‌ازحد از خورشید مرتبط است.

اشعه ماوراءبنفش (UV) انرژی زیادی دارد و عامل اصلی ملانوم و سایر سرطان‌های پوست مانند کارسینوم سلول بازال و کارسینوم سلول سنگفرشی است.

UVA کم‌قدرت‌ترین نوع اشعه ماوراءبنفش، اما فراوان‌ترین نوع آن است. ۹۵ درصد اشعه UV که به ما می‌رسد UVA است که باعث افزایش سطح ویتامین D در بدن نمی‌شود ولی از ابرها و شیشه‌های ماشین نفوذ می‌کند. این اشعه به عمق پوست نفوذ کرده و باعث چروک شدن و پیری زودرس پوست می‌شود.

جالب است بدانید که UVA، آسیب ناشی از UVB را بدتر می‌کند و خطر ابتلا به ملانوم و سایر سرطان‌های پوست را افزایش می‌دهد

گروههای در معرض خطر آسیب های UV بر چشم

همه (از جمله کودکان) در معرض آسیب چشم از تابش اشعه ماوراء بنفش هستند که می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود. هر چقدر میزان حضور شما در تماس با این اشعه بیشتر باشد، تاثیرات منفی آن بر شما بیشتر خواهد بود.
در زیر برخی از گروههایی که بیشترین تماس و اسیب ناشی از اشعه UV را دارند نام برده می شوند:
  •   افرادی که  ساعات زیادی را زیر نور آفتاب می گذرانند: مانند کارگران ساختمانی، جوشکاران،کارگران تابلوهای الکترونیکی، غریق نجات ساحل، اسکی بازان ، کوه نوردان ، شاغلین مغازه های روباز،  رانندگان تاکسی، و…   )
  •   کسانی که مدتهای طولانی  از حمام افتاب و یا تخت برنزه استفاده می کنند.
  •   افرادی که در کوهستان یا مناطق کویری زندگی می کنند. 
  •   افرادی که سابقه انجام  جراحی آب مروارید (در یک یا هر دو چشم) انجام داده  یا دچار اختلال شبکیه هستند.
  •   افرادی که از داروهای خاص مانند تتراسایکلین، داروهای سولفات، قرص های ضد بارداری، داروهای ادرارآور و آرامبخش استفاده می کنند (این داروها حساسیت چشم را به نور افزایش می دهد).

تاثیر اشعه ماورا بنفش (UV) بر بینایی

قرار گرفتن طولانی مدت و کوتاه مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند به چشم ها آسیب برساند، بر بینایی تأثیر بگذارد و سلامت کلی چشم را به خطر بیاندازد.  تاثیر تابش اشعه ماوراء بنفش روی چشم در سال 1920 توسطHoeve  van der تشخیص داده شد.
عمده استایل پوشاک مغازت رو تضمین میکنه. تضمین قیمت و تضمین فروش از دیگر نکات مثبت همکاری با عمده استایل است
وی بیان نمود که چندین بیماری چشمی وجود دارد که در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش ایجاد یا تشدید می شود. وی علت بیشتر این بیماری ها را تغییر در متابولیسم مواد شیمیایی موجود در چشم، تولید رادیکالهای آزاد و اکسیداسیون ناقص چربی ها و رسوب آن بر قسمتهای مختلف چشم دانست.
اشعه فرابنفش
این تغییرات بیوشیمیایی می تواند از طریق تأثیر مستقیم نور ماوراء بنفش یا به دلیل حساسیت به نور رخ دهد. برای مثال مطالعات نشان داده اند که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور ماوراء بنفش منجر به تمایز غیرطبیعی سلول های اپیتلیال عدسی و افزایش پروتئین های تجمع یافته در لنزهای موش در طی چند ماه شده  و آب مروارید قشری تنها پس از 1.5 سال ایجاد می شود.

دیدگاه ها

دیدگاه بگذارید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تولیدی و پخش پوشاک عمده استایل با حدود نیم قرن تجربه در صنعت پوشاک همواره کوشیده است تا یکی از بهترین های این صنعت باشد.در تولیدی پوشاک عمده استایل تمام کالا ها از فیلتر های خاصی رد شده اند و بر این اساس تمامی محصولات پوشاک در عمده استایل با ضمانت فروش ارائه می شود.در عمده استایل خرید ها بصورت حضوری و غیرحضوری امکان پذیر می باشد.

 

کلیه حقوق ای سایت متعلق به عمده استایل می باشد

بستن

کالاها

دسته بندی ها

  • ورود با پیامک
  • ورود با رمز
user

emptycart
هیچ محصولی در سبد نیست