بعضی از انواع پارچه کرپ را بشناسیم!
دستهبندی انواع پارچه کرپ برای دسته بندی به طور کلی پارچه کرپ به دو نوع نرم و سخت یا پیچ خورده تقسیم میگردد. نام انواع پارچه کرپ متنوع بوده و بنا به تولیدکننده یا طرح نام گذاری صورت گرفته است. […]
چگونه لباسهای ورزشی نه تنها به عنوان استایلی معمول، بلکه به عنوان high fashion به انتخاب روزمره جامعه تبدیل شد؟
این اتفاقات داستان پیچیده و جالبی دارد. ریشه آن در تغییر جامعه، نوع انتخابهای زندگی شهری، هماهنگ شدن جامعه با نوع فعالیتهایشان و تغییر فرهنگ جامعه دارد. ما در این مطلب به برسی چند آیتم از لباسهای ورزشی و بررسی داستان شنیدنی آنها پرداختهایم.
لباس های ورزشی و پروسه تولید و طراحی شان از سال 1950 میلادی تا کنون مسیر پر تحولی را طی کرده اند. قبل از این تاریخ یک لباس ورزشی همیشه مترادف با یک لباس شیک ومرتب تلقی میشد. در سال 1950 بود که رنگ سفید جایگاه خودش را در بین لباس های ورزشی پیدا کرد و کفش کتانی نیز به بازار مد ورزشی عرضه شد. دهه ی بعدی یعنی 1960، زمانی بود که بسیاری از ورزش های جدید کم کم شناخته میشدند؛ مثل: موج سواری، اسکیت و تناسب اندام.
در همین زمان نیز بود که پای الیاف مصنوعی به پروسه تولید این لباس ها راه پیدا کرد: لیکرا یکی از این مواد بود که با خاصیت ارتجاعی در بافت خود باعث میشد تا لباس ورزشکار هنگام تمرین، انعطاف و نرمی بیشتری داشته باشد.
دهه هفتاد میلادی عصر “ست های ورزشی” شد. این انتخاب سلیقه ای با یک تبلیغ آدیداس Adidas آغاز شد و کم کم جای خود را در بین مردم باز کرد. این ست ها از یک شلوار و یک سوویشرت، تشکیل میشدند که به راحتی قادر بودید قسمت بالاتنه را در صورت نیاز مثلا عرق کردن هنگام تمرین یا گرما هنگام پیاده روی، از تن جدا کنید.
این ست های ورزشی از آزمون زمان سربلند بیرون آمدند و ظاهرا هیچگاه از مد نخواهند افتاد.
دهه ی بعدی یعنی سالهای 1980 زمانی بود که رشته تناسب اندام در ایالات متحده آمریکا و قاره اروپا به شکوفایی خود رسید، و سلیقه مردم در انتخاب لباس ورزشی به سمتی رفت که دوست داشتند با لباس های رنگی و کمی زرق و برق دار که به چشم بیاید، به تمرین بپردازند. در شکوفایی چنین انتخاب نو ظهوری زنان ورزشکار نقش مهمی داشتند.
دهه 1990 میلادی یک شوک فرهنگی پدیدار شد. آداب پوشیدن لباس ورزشی هنوز به سلیقه دهه قبل مرتبط بود ولی از طرفی دیگر با ظهور فرهنگ موسیقایی هیپ-هاپ hip-hopپوشیدن لباس های گشادتر و آزاد و همچنین پوشیدن کفش ورزشی( به اصطلاح کتانی) در حال رواج بود
بازیکنان جنجال بر انگیز تنیس با نامهای Jane Régny و Suzanne Lenglen از تنیسورهای برجسته پاریس در آن دوران بودند. آنها اولین کسانی بودند که لباسهای مناسب برای فعالیتهای بانوان در اوایل قرن 20ام طراحی و راهی بازار مد کردند.
این لباسهای تنیس اغلب در کلوپهای کشوری و در بین اشراف مطرح بود. اما در دهه 1920 این سبک استایل در بین دانشجویان، در قرار ملاقاتها و در کل به عنوان یک استایل پایه مورد استفاده قرار گرفت.
حضور این سبک لباس ورزشی در سطح خیابانها به برندی چون Fred Perry کمک کرد، تا در زمینه مد موفق شود. پس از آن این برند در زمینه استایل خیابانی حرفی برای گفتن دارد. این برند با این که در ابتدا به عنوان یک برند لباس ورزشی شروع به فعالیت کرد، به یک برند 100 درصد street fashion تبدیل شد.
اسکی در دهه 1920 به یکی از سرگرمیهای مخصوص سطح بالای جامعه تبدیل شده بود. طبیعتاً، این ورزش تازه و شیک به لباس شیک مخصوص به خود نیز احتیاج داشت. اسکیاپارلی، هرمس و دیگر خانههای مد اروپایی از اسکیبازان درخواست کردند تا برای آنها لباسهای مخصوصی آماده کنند.
این برندها مجموعههایی زیبا شامل شلوار، ژاکت و کاپشن مناسب برای پوشیدن در دامنههای کوهستانی طراحی کردند.
موفقیت واقعی در استفاده از لباسهای مناسب برای فعالیتهای که تحرک بالا دارند، پس از جنگ جهانی رخ داد. این لباسها از جنس پارچههای کششی مصنوعی و نایلون، طراحان را قادر به طراحی لباسهای کشباف و تاپهای ورزشی کرد. آنها دارای راحتی و توان حرکتی بیسابقهای بودند.
با استفاده از نایلون و تکنیکهای طراحی که از لباسهای نظامی نشات میگرفت، طراحان لباس مناسب فعالیت را طراحی نمودند. این ویژگیها در آن زمان، اضافه کردن جیب زیپدار، لایههای اضافی برای گرم کردن لباس و بند داخلی و… بودند. این ویژگیها امروزه همچنان در لباس اسکی دیده میشود و برای ما امری عادی تبدیل شده است.
استفاده از رنگهای روشن و شلوارهای رکابی در دهه 1980 از لباس اسکی به دنیای مد راه پیدا کردند. بسیاری از این سبکها از آن زمان تا امروز وجود دارند.
اما با این حال استفاده از لباسهای یکسره در رنگهای صورتی و فیروزهای روشن متوقف شده است. اما امروزه کتهای اسکی دهه 80 به دلیل جذابیت بسیار مورد توجه قرار میگیرند. امروزه برای باری دیگر برندهای برتر دهه 80 مانند Tyrolia مورد پسند عموم مردم قرار گرفتند.
لباس های ورزشی نخ و پنبه که جزو الیاف های طبیعی هستند، سبک اند و به راحتی رطوبت را جذب و از بدن رد می کنند. پس لباسهای مناسبی برای ورزش کردن هستند. الیاف های مصنوعی مانند نایلون، با اینکه سبک و راحت اند ولی قدرت جذب رطوبت را ندارند و سبب مشکلات پوستی می شوند.
چنانچه تصمیم به تهیه لباس ورزشی با الیاف مصنوعی را دارید، پیش از خرید توجه کنید که آستر آن از جنس نخ یا دیگر الیاف های طبیعی باشد تا از صدمه به پوست پیشگیری کند.
لباسهای الیاف مصنوعی نسبت به الیاف های طبیعی عمر بیشتری دارند و دیرتر خراب می شوند. الیاف طبیعی از پوست بدن مراقبت میکند.
درصورتی که زیاد عرق میکنید، بهتر است که در زمان ورزش تنها لباس نخی بپوشید، زیرا لباس هایی با الیاف مصنوعی، موجب میشود که بیشتر عرق کنید و لباستان بو بگیرد. بسته به نوع آب و هوا و محیطی که در آن ورزش می کنید میزان لباس پوشیدن را کم و زیاد کنید.
– رطوبت را جذب کند
– مانع از به وجود آمدن بوی بد در بدن شود
– در طول تمرین شما را خنک نگه دارد
خیلیها خیال میکنند لباس ورزشی برای اینکه راحت باشد، باید گشاد باشد؛ درحالیکه بهترین انتخاب پوشیدن لباس ورزشی فیت بدنتان است.
هنگامیکه لباس ورزشی متناسب با سایزتان بپوشید، ناخودآگاه تمرکز بیشتری روی انجام دادن حرکتهای ورزشی خواهید داشت و تغییراتی را که بدنتان کم کم بر اثر ورزش پیدا میکند، برایتان قابل لمس تر خواهند بود. همین موضوع نیز انگیزه بالاتری به شما میدهد تا با جدیت بیشتری ورزش کنید.
یادتان باشد رنگها اثر بی نظیری روی روحیه ما دارند. هنگامی که پای ورزش کردن وسط باشد، این اثر بیشتر نیز میشود؛ چون روحیه بالایی که از پوشیدن رنگهای شاد به وجود آمده، به بیشتر شدن دیگر اثرات مثبت ورزش هم باعث خواهد شد.
معمولا جنس لباس های ورزشی طوری است که چروک نمی شوند. از سوی دیگر، لباس های ورزشی همیشه با عرق تن و زمین سالن های ورزشی در تماس هستند. پس اگر از ورزشگاه برگشته اید و حوصله شستن لباس هایتان را ندارید، بهتر است آنها را از داخل ساک ورزشی تان خارج نکنید.
لباس ورزشی که شما در هنگام ورزش می پوشید نباید خیلی تنگ و یا خیلی گشاد باشد چون در اینصورت نمی توانید روی ورزش تمرکز کنید. تنگ بودن لباس ورزشی اجازه حرکات راحت شما را می گیرد و گشاد و یا بلند بودن آن باعث می شود که لباس به دست و پای شما بپیچد و یا از تن در بیاید و سبب اختلال در تمرین ورزشی شما شود.
زمان خرید لباس ورزشی به کیفیت آن دقت کنید زیرا لباس های بی کیفیت بر اثر شستشو تغییر رنگ و سایز می دهند ولی لباس های با کیفیت که از مواد مناسب تهیه شده اند عرق را به خود جذب می کنند و شما با پوشیدن این گونه لباس ها حس راحتی خواهید کرد. تلاش کنید لوازم جانبی مثل حوله، زانوبند، آرنج بند و غیره هم با کیفیت باشد.
لباس ورزشی که شما خریداری می کنید باید برای همان فصل مناسب باشد و بهتر است برای هر فصل لباس های ورزشی مناسب آن فصل را خریداری کنید.
کالاها
دسته بندی ها
دیدگاه ها