قارچ ناخن چیست؟ + عوامل پیداش قارچ ناخن را بدانید !
10 مرداد 1403

قارچ ناخن چیست؟ + عوامل پیداش قارچ ناخن را بدانید !

قارچ ناخن چیست؟ عفونت های قارچی ناخن که به آن انیکومیکوزیس هم گفته می‌شود، مشکل بسیار شایعی هستند. قارچ ناخن ممکن است تا ۱۴٪ از جمعیت کلی دنیا را به خود مبتلا کند.

شاید برایتان دانستن این نکته جالب باشد که بدانید عفونت قارچی ناخن پا شایع‌تر از عفونت قارچی ناخن دست است. اگر وضعیت شما خفیف است و باعث آزارتان نمی‌شود، ممکن است نیازی به درمان نداشته باشید.

اما در مقابل اگر قارچ ناخن شما دردناک است و باعث ضخیم شدن ناخن‌ها شده، اقدامات خودمراقبتی و داروها ممکن است کمک‌کننده باشد. اما حتی اگر درمان موفقیت آمیز باشد، قارچ ناخن اغلب اوقات عود می‌کند.

برای شروع دوره درمان قارچ ناخن لازم است با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید. شما می‌توانید برای دریافت نوبت بهترین پزشکان از وبسایت دکترتو کمک بگیرید. دکترتو به شما تمامی پزشکان باتجربه در موقعیت جغرافیایی مورد نظرتان را معرفی می‌کند.

قارچ ناخن

قارچ ناخن چیست؟

همانطور که پیش از این هم اشاره شد، قارچ ناخن نوعی عفونت شایع ناخن دست و پا است. این عفونت از انواع قارچ پوستی بوده که زیر ناخن ایجاد می‌شود. این بیماری به شکل لکه سفید یا زرد و قهوه‌ای در زیر نوک ناخن دست یا پا شروع می‌شود.

همانطور که عفونت قارچی عمیق‌تر و تشدید می‌شود، ممکن است ناخن تغییر رنگ داده، ضخیم و در لبه‌ها خرد شود. علاوه بر این‌ها قارچ ناخن می‌تواند به طور همزمان چندین ناخن را دربرگیرد

انواع قارچ ناخن

  • قارچ ناخن ساب انگووال دیستال (Distal subungual infection)

عفونت‌های قارچی زیر ناخنی دیستال شایع‌ترین نوع عفونت قارچ ناخن هستند و می‌توانند به صورت قارچ ناخن انگشت دست و قارچ ناخن انگشت پا ظاهر شوند. هنگام عفونت، لبه خارجی ناخن ظاهری دندانه دار با رگه‌های سفید و یا زرد در سراسر ناخن پیدا می‌کند. این عفونت قادر است به بستر ناخن و قسمت زیرین ناخن نفوذ کند.

  • قارچ ناخن سطحی سفید (White superficial infection)

این عفونت‌های سطحی سفید، معمولاً به صورت قارچ ناخن پا ظاهر می‌شوند. نوع خاصی از قارچ به لایه‌های بالایی ناخن حمله کرده و لکه‌های سفید مشخصی را روی ناخن ایجاد می‌کند.

در نهایت این تکه‌های سفید کل ناخن را می‌پوشانند که زبر، نرم و مستعد فرو ریختن می‌شود. لکه‌های روی ناخن ممکن است حفره دار و پوسته پوسته شوند.

  • قارچ ناخن ساب انگووال پروگزیمال (Proximal subungual infection)

این نوع از عفونت قارچی ناخن از شیوع کمتری برخوردارند، اما می‌توانند ناخن‌های دست و پا را درگیر کنند. با گسترش عفونت به سمت بالا، لکه‌های زرد رنگ در پایه ناخن ظاهر می‌شوند.

این عفونت معمولاً در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف رخ داده، همچنین می‌تواند ناشی از آسیب جزئی به ناخن باشد.

  • عفونت کاندیدا (Candida infection)

قارچ‌های کاندیدا باعث این نوع عفونت شده و می‌توانند به ناخن‌هایی که قبلاً در اثر عفونت یا ضربه قبلی آسیب دیده‌اند حمله کنند. معمولاً کاندیدا ناخن‌های دست را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این وضعیت اغلب در افرادی که مرتب دستان خود را در آب خیس می‌کنند، رخ می‌دهد.

این عفونت‌ها معمولاً از کوتیکول اطراف ناخن شروع می‌شوند و در اثر لمس متورم، قرمز و حساس می‌گردند. خود ناخن ممکن است تا حدی از بستر ناخن بلند شود یا به طور کامل بیفتد.

درمان قارچ ناخن دست و پا

محصولات بدون نسخه معمولا برای درمان عفونت ناخن توصیه نمی‌شوند چرا که نتایج قابل اعتمادی را ارائه نمی‌کنند. در عوض، پزشک ممکن است یک داروی ضد قارچ خوراکی مانند موارد زیر را به شما تجویز نماید:

  • تربینافین (Lamisil)
  • ایتراکونازول (Sporanox)
  • فلوکونازول (Diflucan)
  • گریزئوفولوین (Gris-PEG)

پزشک شما ممکن است درمان‌های ضد قارچ دیگری مانند لاک ناخن ضد قارچ یا لاک‌های موضعی را تجویز نماید. این راه حل‌های درمانی به همان روشی که لاک ناخن مورد استفاده قرار می‌گیرد، روی ناخن مالیده می‌شوند.

بسته به نوع عامل عفونت قارچی و همچنین میزان عفونت، ممکن است مجبور به مصرف چندین ماه از این داروها شوید. محلول‌های موضعی معمولاً در درمان عفونت‌های قارچی ناخن پا چندان مؤثر نیستند.

درمان تضمینی برای خلاصی کامل بدن شما از عفونت قارچی وجود ندارد. عوارض ناشی از عفونت قارچی نیز ممکن است در این میان دیده شود.

درمان قارچ ناخن با لیزر

امروزه به راحتی با استفاده از لیزر PinPointe تایید شده توسط FDA می‌توان قارچ ناخن را درمان نمود. این روش دردناک نبوده و هیچ عوارض جانبی و دوره نقاهت ندارد، در نتیجه می‌توانید بلافاصله پس از درمان به فعالیت‌های روزانه خود بپردازید.

درمان قارچ ناخن با عسل

عسل دارای خواصی است که به ایجاد حالت تسکینی، روان کنندگی و خلاص شدن از شر باکتری‌ها کمک می‌کند. از آنجایی که عسل حاوی پراکسید هیدروژن است، با استخراج سموم به کشتن قارچ ناخن نیز کمک می‌کند.

استفاده از عسل ارگانیک برای به دست آوردن اثر کامل حائز اهمیت است، چرا که عسل‌های غیر ارگانیک دارای موادی هستند که می‌توانند این فرآیند را مختل کنند.

علائم قارچ ناخن

شایع ترین علائمی که در ناخن‌های افراد مبتلا به قارچ ناخن مشاهده می‌شود و تشخیص قارچ ناخن با دیدن آنها آسان میشود، عبارتند از:

  • ناخن ضخیم و شاخی شده
  • بی‌رنگ شدن ناخن
  • شکستن یا ناهمواری ناخن
  • جداشدن ناخن از بستر
  • بوی بد

دلایل ابتلا به قارچ ناخن

ارگانیسم‌های مختلف قارچی که در بیشتر مواقع به صورت عادی و بی خطر روی سطح پوست ما زندگی می‌کنند، گاهی می‌توانند باعث باعث به‌وجود آمدن قارچ ناخن شوند. شایع‌ترین نوع قارچ ناخن، «درماتوفیت» است.

 

عمده استایل پوشاک عمده بچگانه فروشگاه شما را تهیه می‌کند. با عمده استایل میزان فروشت رو بالا ببر

 

درماتوفیت یا درماتوفیز، نوعی قارچ علاقمند به کراتین مرده است که روی ناخن، مو و پوست بدن وجود دارد و در صورت مهیا بودن شرایط، شروع به فعالیت می‌کند.

علاوه بر قارچ‌ها، مخمر، باکتری‌ها و کپک‌ها نیز می‌توانند باعث عفونت ناخن شوند. همچنین خوب است بدانید که تغییر رنگ ناشی از عفونت باکتریایی در ناخن ها به رنگ سبز یا سیاه ظاهر می‌شود. تماس با فضاهای آلوده به قارچ مانند کاشی‌های کف دوش‌ استخرها یا سالن‌های بدنسازی، قابلیت آلوده کردن ناخن شما را دارد.

کفش‌های تیره، عرق‌کردن پا در کفش و مرطوب‌ شدن فضای داخل کفش و ست مانیکور و پدیکور آلوده نیز می‌تواند علت قارچ ناخن شود.

قارچ ناخن

راهکاری جلوگیری از ابتلا به قارچ ناخن

خبر خوب این است که می‌توانید با چند راهکار ساده از ابتلا به قارچ ناخن جلوگیری کنید. کافی‌ست:

  • ناخن‌های خود را تمیز و خشک نگه دارید.
  • دست و پاهای خود را مرتب بشویید. فراموش نکنید که دست‌های خود را بعد از لمس ناخن آلوده به خوبی شستشو داده و کاملا خشک کنید.
  • احتمال این‌ که ناخن‌های بلند به قارچ ناخن مبتلا شوند بیشتر است، به همین دلیل بهتر است حتی المقدور ناخن‌های خود را کوتاه نگه دارید. لبه‌ ناخن‌ها را با سوهان صاف کنید و به قسمت‌های ضخیم‌شده دقت کامل داشته باشید.
  • ناخن گیر وسیله کاملا شخصی است. بعد از هر بار استفاده ناخن‌گیر خود را به خوبی با الکل یا بتادین یا هر نوع ماده ضدعفونی کننده دیگری ضدعفونی کنید.
  • در طول روز جوراب‌های از جنس ضد عرق بپوشید و در صورتی که پاهایتان عرق کرد، حتما جوراب‌های خود را عوض کنید.
  • استفاده از کفش با جنس مناسب در کنترل قارچ ناخن بسیار موثر است. به علاوه می‌توانید از پودرهای ضدعفونی کننده یا پودرهای ضد قارچ کمک بگیرید.
  • در استخر یا رختکن و در مکان‌های عمومی مشابه، دمپایی مناسب و ترجیحا جلو باز بپوشید.
  • برای ترمیم یا کاشت ناخن دقت داشته باشید که ابزارهای مانیکور و پدیکور سالنی حتما باید استریل شوند. اگر برای پدیکور خانگی از ابزار خاصی استفاده می‌کنید، حتماً این ابزارها را به خوبی ضدعفونی کنید.
  • استفاده از لاک و چسباندن ناخن مصنوعی را در صورت درگیر شدن ناخن‌ها تا درمان کامل، کنار بگذارید.

دیدگاه ها

دیدگاه بگذارید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تولیدی و پخش پوشاک عمده استایل با حدود نیم قرن تجربه در صنعت پوشاک همواره کوشیده است تا یکی از بهترین های این صنعت باشد.در تولیدی پوشاک عمده استایل تمام کالا ها از فیلتر های خاصی رد شده اند و بر این اساس تمامی محصولات پوشاک در عمده استایل با ضمانت فروش ارائه می شود.در عمده استایل خرید ها بصورت حضوری و غیرحضوری امکان پذیر می باشد.

 

کلیه حقوق ای سایت متعلق به عمده استایل می باشد

بستن

کالاها

دسته بندی ها

  • ورود با پیامک
  • ورود با رمز
user

emptycart
هیچ محصولی در سبد نیست