بعضی از انواع پارچه کرپ را بشناسیم!
دستهبندی انواع پارچه کرپ برای دسته بندی به طور کلی پارچه کرپ به دو نوع نرم و سخت یا پیچ خورده تقسیم میگردد. نام انواع پارچه کرپ متنوع بوده و بنا به تولیدکننده یا طرح نام گذاری صورت گرفته است. […]
لباس پوشیدن جزو فعالیت های کاملاً شخصی و خصوصی فرد است. بنابراین زمانی که این کار برای افراد به دلیل شرایط خاص شان مانند بیماری یا کهولت سن سخت و دشوار می شود، ممکن است احساسات ناخوشایندی چون ناامیدی و شرم را تجربه کنند و در پذیرش کمک دچار تردید گردند. چه کسی دوست دارد در مقابل چشم دیگران لباس بپوشد و یا فرد دیگری لباس به تن او کند؟ بنابراین مشکل و چالش در این زمینه تا حدی طبیعی است.
لباس پوشیدن برخلاف تصور عموم، کاری دشوار است و تصمیمات و مراحل زیادی را شامل می گردد؛ به خاطر سپردن ترتیب لباس پوشیدن، انتخاب تکه های خاص لباس، هماهنگی حرکات اندام با لباس و… با بالارفتن سن و کاهش قدرت بدنی، لباس پوشیدن برای سالمندان تبدیل به فعالیتی سخت می شود. این مسأله به دلیل کاهش انعطاف پذیری بازوها و پاها، ضعف عضلات دست برای گرفتن لباس ها و نداشتن تمرکز کافی برای تکمیل مراحل لباس پوشیدن است
در حالی که به سالمند در لباس پوشیدن کمک می کنید، مراحل را به او توضیح داده و به او بگویید که در حال انجام چه کاری هستید. بدون مقدمه پیراهن را روی سر او نکشید. مطمئن شوید که سالمند از قبل اطلاع دارد. مثلا برایش توضیح دهید که در حین پوشیدن پیراهن، آن را روی سرشان می گذارید.مثلاً سوراخ آستین را به صورت ثابت و در راحت ترین حالت ممکن برای سالمند قرار دهید و از او بخواهید تا دست هایش را به آرامی داخل کند. اگر سالمند سروصدا و اعتراض کرد یک دقیقه بایستید.
در هنگام تعویض لباس، نگاهی سریع به بدن سالمند بندازید تا تغییرات فیزیکی را بررسی کنید. آیا کبودی ای وجود دارد که قبلاً متوجه آن نشده اید؟ آیا زخمی که از قبل وجود دارد بدتر شده؟ نیاز به تعویض پانسمان وجود دارد؟ آیا پوست بدن قرمز یا تحریک شده است؟ این بهترین زمان برای بررسی است. باید به پاها، بازوها و … توجه ویژه شود.
سعی کنید این فعالیت روزانه را برای سالمند ساده کنید چرا که دادن چندین گزینه به سالمند ممکن است او را گیج و سردرگم کند. بیش از دو یا سه گزینه به او پیشنهاد نکنید. نکته ی کلیدی این است که تا حد امکان همه چیز را ساده نگه دارید؛ پیراهن های نسبتاً آزاد، پولیورهای راحت، کفش های تخت و روزمره و شلوارهای نرم
مهمترین نکته در هنگام پوشاندن لباس بیمار این است که هنگام انجام این کار بیماریا سالمند احساس راحتی کند. اطمینان حاصل کنید که با بیمار/سالمند به شیوه ای مودبانه رفتار کنید.
مهم است که مراقب باشید به هیچ وجه بدن سالمند یا بیمار را نکشید یا فشار ندهید و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از ناراحتی یا درد او انجام دهید. توصیه می شود هنگام لباس پوشاندن با بیمار صحبت کنید تا از راحتی او مطمئن شوید.
تشویق بیمار به لباس پوشیدن یا تعویض لباس در بیشتر مواقع توصیه می شود و مداخله پرستار تنها زمانی ضروری است که در فرد بیمار در تعویض لباس با مشکل مواجه شود.
وقتی لباس پوشیدن بیمار به چالشی برای استقلال یا مبارزه ای بین پرستار و بیمار تبدیل شود، ممکن است زمان آن رسیده باشد که لباسهای مخصوصی را که برای آسانتر کردن لباس پوشیدن بیمار ساخته شدهاند، استفاه شود.
نقاط اصلی بدن درد در بیمار یا سالمند را پیدا کنید و از آنجا شروع کنید. بیماران در ابتدا ممکن است برای تعویض لباس به کمک شما نیاز داشته باشند، اما با آموزش تدریجی آنها، اعتماد به نفس آنها افزایش می یابد و خطر افتادن آنها کاهش می یابد.
مهم است که هنگام لباس پوشیدن به بیمار آزادی عمل بدهید و فقط در صورت نیاز به او کمک کنید.
استفاده از دکمه های آسان لمسی و آهنربایی به جای دکمه ها و زیپ های معمولی می توانند مشکل لباس پوشیدن روزمره را از بین ببرند. این امکانات همچنین زمان تعویض را کاهش می دهد و باعث می شود این کار کمتر خسته کننده باشد.
تعویض لباس می تواند برای یک سالمند یا بیمار یک فرآیند طولانی و خسته کننده باشد. لازم است که پرستار سالمندهمواره مراقبت سالمند باشد و اطمینان حاصل کند که در فواصل زمانی مکرر استراحت می کند. خستگی ممکن است منجر به زمین خوردن و آسیب به سالمند شود.
شلوارهای خاصی برای افراد ویلچری طراحی شده اند که کاملا با شرایط بیمار تطبیق دارند و از یک طرف باز می شوند. پاها را می توان از حالت نشسته وارد شلوار کرد و تا قسمت داخلی ران بالا کشید.
این کار ممکن است به جلوگیری از افتادن سالمند کمک کند و در راحتتر لباس پوشیدن فرد موثر باشد.
کالاها
دسته بندی ها
دیدگاه ها