آروغ زدن چیست؟
آروغ زدن یا بادگلو، عمل خروج هوا از معده، از طریق دهان است. این حالت معمولا زمانی اتفاق میافتد که معده به علت بلع مقدار زیاد گاز، منبسط شدهباشد یا باد کردهباشد. آروغ زدن باعث خروج هوا و در نتیجه کاهش اتساع معده میشود. آروغ زدن عادی نیاز به هیچ درمانی ندارد و عوارضی ندارد. بااینحال، اگر به علت وجود مشکل در سیستم گوارشی، بادگلو بیشتر شود، ممکن است در صورت عدم درمان، علائمتان بدتر شود و یا تا زمانی که مشکل تشخیص دادهشود، ممکن است علائم دیگری نیز تجربه کنید.
دیگه نگران تامین جنس فروشگاهت نباش، فقط کافیه با عمده استایل آشنا بشی و عمده فروشیو بیاری مغازت
علت آروغ زدن زیاد چیست؟ (علت آروغ زدن)
نوزادان و کودکان خردسال ممکن است مقدار زیادی هوا را بدون اینکه متوجه شوند، فرو ببرند. نوزادان مدت کوتاهی پس از خوردن شیر مادر یا شیر خشک، برای خروج هوای اضافی که در طول خوردن غذا بلعیده شده، آروغ میزنند. با این وجود زمانی که معده پر از هوا نیست نیز، امکان آروغ زدن وجود دارد. در این حالت معمولا آروغ زدن به یک عادت تبدیل شده یا به عنوان ابزاری برای کاهش درد شکم استفاده میشود. اگر چه آروغ زدن تنها درد ناشی از بلع هوا را تسکین میدهد، اما استفاده از آروغ برای تسکین دردهای شکمی به علت دیگر مشکلات نیز غیر معمول نیست. اروغ زدن یک حالت نسبتا طبیعی است اما اگر زیاد اتفاق بیفتد، برای درمان آن باید اقدام کنید.
فواید آروغ زدن نوزادان چیست؟
شاید از خود بپرسید که چرا باید آروغ نوزاد را بگیرید. به شما توضیح دادهایم که فواید اروغ زدن نوزادان چیست. به نقل از unicef، خوبیهای اروغ زدن نوزاد شامل موارد زیر است:
- اگر نوزاد شما آروغ بزند، نشانهی این است که به طور منظم غذا میخورد و سیستم گوارش او مشکلی ندارد.
- هنگامی که نوزاد حبابهای هوا را میخورد، به دل درد و دلپیچه دچار میشود. برای درمان و پیشگیری از ایجاد این حالت، باید اروغ نوزاد را بگیرید.
- آروغ از بالا آوردن نوزاد پیشگیری میکند.
۱. بلع هوا، دلیل آروغ زدن زیاد (نفخ معده و آروغ زدن)
بلع هوا یا هوا بلعی، بلع ارادی یا غیرارادی هوا است. بلع مقادیر بیشازحد هوا میتواند در هنگام غذا خوردن یا نوشیدن با سرعت زیاد اتفاق میافتد. آروغ زدن زمانی رخ میدهد که معده از هوای بلعیده شده، پر شدهباشد. تعدادی از شایعترین دلایل این که چرا هوا بیشتر از حد نرمال بلعیده میشود، عبارتند از:
- خوردن یا نوشیدن با سرعت زیاد
- نوشیدنیهای گازدار
- اضطراب
- صحبتکردن و خوردن هم زمان
- جویدن آدامس
- مکیدن آب نباتهای سخت
- نوشیدن از طریق نی
- سیگار کشیدن
- استفاده از دندان مصنوعی که اندازه نیست
- داشتن حمله اضطرابی
- تنفس سریع
- تنفس از طریق بینی.
حرکت و پیاده روی
حرکت کردن و پیاده روی می تواند به هوای معده فشار وارد کرده و آن را به سمت بالا فشار دهد و به طور بالقوه باعث آروغ زدن فرد شود. اگر فردی نشسته است باید بایستد. اگر ایستاده، باید بنشینند. دراز کشیدن و بلند شدن سریع گزینه دیگری برای آروغ زدن است. در مواقع دیگر، اقدامات بیشتری مورد نیاز است. راه رفتن، دویدن، بالا و پایین پریدن یا کشش ممکن است هوا را از معده خارج کند.
روی شکم دراز بکشید، سپس زانوها را به سمت قفسه سینه بچرخانید، دستان خود را تا جایی که می توانند جلو بیاورید، و سپس پشت خود را قوس دهید. در حالی که سر خود را در سطح گلو نگه داشته اید این کار را تکرار کنید. دراز بکشید و سریع بلند شوید و در صورت لزوم این کار را تکرار کنید
تغییر نحوه تنفس
- هنگام نشستن مستقیم نفس بکشید تا احتمال آروغ زدن افزایش یابد.
- هوا را وارد گلو کنید و سپس جلوی دهان خود را با زبان مسدود کنید تا بتوانید هوا را به آرامی آزاد کنید. این باید باعث آروغ شود.
- با حلق بسته، هوا را از طریق بینی خارج کنید، که می تواند فشار بیشتری به معده شما وارد کند تا هوا را از طریق مری به سمت بالا ببرد
اختلال در رفلکس کمر
اختلال در رفلکس کمر نادر است و کمتر در ادبیات پزشکی امروز از آن استفاده می شود. یک مقاله در مجله پزشکی، در مورد زنی 25 ساله گزارش شد که از درد ناتوان کننده قفسه سینه ناشی از اختلال عملکرد اسفنکتر فوقانی مری (UES) شکایت داشت. او سابقه درد قفسه سینه، از جمله سوزش در قفسه سینه، و ناتوانی در آروغ زدن هنگام درد را داشت.
مطالعات بر روی ناهنجاری ها و اختلال عملکرد UES به طور خاص ناتوانی در آروغ زدن را به عنوان بیماری نمی داند، بنابراین تشخیص شیوع این بیماری دشوار است. با این وجود، ممکن است تحریک عضله اسفنکتر به ایجاد آروغ کمک کند
نظرات کاربران