بعضی از انواع پارچه کرپ را بشناسیم!
دستهبندی انواع پارچه کرپ برای دسته بندی به طور کلی پارچه کرپ به دو نوع نرم و سخت یا پیچ خورده تقسیم میگردد. نام انواع پارچه کرپ متنوع بوده و بنا به تولیدکننده یا طرح نام گذاری صورت گرفته است. […]
برای اکثر ما، کوهنوردی و پیاده روی در ارتفاعات یکی از بهترین کارهایی است که روح را آرام میکند. اما بارها شاهد این موضوع بودهایم که پوشیدن لباسهای نامناسب، این تجربه لذتبخش را مختل کرده است.
شما هم جز آن دسته افرادی هستید که هرگز لباس مناسب نمیپوشید؟ یا از حمل کاپشنهای سنگینی که هیچ وقت به آنها نیاز پیدا نکردهاید خسته شدهاید؟ البته به این معنی نیست که لباسهای گرمتان را داخل کولهتان نگذارید و یا به سبک لایهای لباس نپوشید.
همانطور که میدانید تغییر شرایط آب و هوایی در کوه خبر نمیدهد! و شما نمیدانید که چه چیزی در انتظارتان است. ممکن است بارها با تغییر ناگهانی هوا و وزش باد هنگام کوهنوردی مواجه شده باشید که برنامه شما را دچار وقفه کرده یا باعث شده زمان بیشتری برای رسیدن به قله صرف کنید.
جالب است بدانید که وزش باد یکی از مهمترین عواملی است که خطر هایپوترمی را در پی دارد و اگر هوا رو به سرد شدن برود، باعث از دست رفتن دمای بدن می شود. وزش باد شدید در کوهها میتواند تأثیر زیادی بر ایمنی، عملکرد و روحیه شما بگذارد، این باعث میشود احساس سرمای بیشتری نسبت به حالت واقعی داشته باشید. بادهای شدید مانع پیشرفت شما در کوه میشوند و به طور قابل توجهی شما را در معرض آسیبدیدگی قرار می دهند. علاوه بر این چندین ساعت پیادهروی در ارتفاعات همراه با وزش باد باعث میشود تا انرژی شما رفته رفته کاهش یابد.
باید بدانید همهی این شرایط کاملاً مهم و جدی هستند، اما با داشتن یک لباس بادگیر مناسب میتوانید از این شرایط نجات پیدا کنید. در این بلاگ قصد داریم شما را با کاپشنهای بادگیر و مزایای آن آشنا کنیم. اگر تا به حال بادگیر نداشتید، با خواندن این بلاگ اهمیت حضور آن را در برنامههای خود درک خواهید کرد. دیگر وقت آن رسیده که یک بادگیر همراه همیشگی سفر شما باشد!
همانطور که از نام آن پیداست، از شما در برابر باد محافظت میکند. هرچند که این پوشاک کارایی بیشتری به شما ارائه میدهند. بادگیرها در انواع مختلفی تولید میشوند که شامل موارد زیر است:
– بادگیر سبک
– کاپشن بادگیر با پوشش داخلی
– کاپشن بادگیر با مقاومت در برابر آب
به این بادگیرها، بادگیر مشتی هم میگویند. چون به دلیل وزن و حجم کمی که دارند در مشت دستتان به راحتی جمع میشوند. برای اکثر این بادگیرها یک کاور طراحی شده است تا هم این حجم کم را کنترل کند و هم در مواقعی که نیاز به استفاده از لباس بادگیر ندارید، برای مراقبت بیشتر آن داخل کاور قرار دهید. این لباس تک لایه بوده و به عنوان محبوبترین محافظ باد در بازار است. این مدل بادگیر برای همهی فصول و با توجه به نوع برنامههایتان قابلیت استفاده دارند اما بهترین زمان استفاده از آن برای فصل بهار و پاییز است. البته خیلی از ورزشکاران با پوشیدن یک لایه بیس و بادگیر روی آن فعالیتهای فضای باز مثل دویدن و دوچرخهسواری را انجام میدهند.
بادگیرهای سبک برند پروتکتیو به دلیل وزن و حجم بسیار کمی که دارند، برای برنامه های بهاره و پاییزه توصیه می شوند
پیشنهاد میکنیم در فصول سرد سال از وینداستاپرهای تک لایهای که پارچهای هستند برای فعالیتهای هوازی که تعریق بدن در آن زیاد است (مانند دویدن) در ارتفاعات 500، 700 تا 1000 متر استفاده کنید.
نایلون
در ابتدا نایلون تنها پارچهای بود که برای تولید بادگیرها استفاده می شد. اما حالا به دلیل محافظت عالی که در برابر باد و آب ایجاد میکند، بسیار محبوب است. البته پوشیدن بادگیر با جنس 100 درصد نایلون به دلیل خشک بودن هنگام راه رفتن کمی سر و صدا ایجاد میکند که بعضی از کوهنوردان به همین دلیل از پوشیدن آن امتناع میکنند.
ویژگیهای بادگیر با پوشش نایلون
– مقاوم در برابر فرسایش
– مقاومت در برابر چین و چروک
– استحکام بالا در عین سبکی
– خاصیت آبگریزی
– مقاومت در برابر لک شدن
– شستشوی راحت و آسان
پلیاستر
در مقایسه با نایلون نرم و لطیف تر و بدون سر و صدا است! بادگیرهای پلی استر معمولاً با مش یا آستر پنبه طراحی میشوند. آنهایی که با روکش پنبهای طراحی شدهاند طبیعت گرمتری دارند.
ویژگیهای بادگیر با پوشش پلیاستر
– مقاومت در برابر چین و چروک و کشیدگی
– مقاوم در برابر فرسایش
– عایقی مناسب برای دفع رطوبت
– حفظ شکل و فرم اولیه
لباس بادگیر در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کردهاند تا حدی که بسیاری از کوهنوردان و طبیعتگردان به سمت این پوشاک رفتهاند، زیرا این لباس کوهنوردی میتواند علاوه بر مقاومت در برابر آب، در برابر باد هم مقاوم است. بادگیرها سبکتر از کاپشنهای کوهنوردی ضدآب هستند، بنابراین برای پیادهروی در ارتفاعات و کوهنوردی بسیار مناسباند. با این وجود، مهم است که بدانید عملکرد یک بادگیر کاملاً متفاوت از کت بارانی است. ژاکتهای ضدآب عمدتاً برای محافظت در برابر باران در نظر گرفته شدهاند اما طراحی آنها به گونهای است که از محافظت خوبی در برابر باد نیز برخوردارند. از طرف دیگر تمرکز بیشتر بادگیرها جلوگیری از نفوذ باد است در حالیکه محافظت نسبی هم در برابر نفوذ آب دارند.
قابلیت تنفسپذیری
نفوذپذیری هوا هنگام برنامههای طبیعتگردی، کوهنوردی و به خصوص صعودهای سرعتی مهم است، چون اگر لباسی که می پوشید تنفسپذیری نداشته باشد، در طول فعالیت عرق خواهید کرد که این ممکن است روند برنامهی شما را مختل کند. کاپشنهای ضدآب در بیشتر موارد از چند لایه نازک دوخته میشوند که دارای پوششی مقاوم برای جلوگیری از نفوذ آب هستند. این ساختار، تنفسپذیری کاپشن را تاحدی کاهش میدهد. البته قابلیت تنفسپذیری بین کاپشنهای ضدآب برندهای مختلف کاملاً متفاوت است.
لباس بادگیر معمولاً تنفسپذیری ایدهآلتری دارد، چون از یک لایه پارچه مصنوعی تولید شده که از ورود باد جلوگیری میکند. ضدبادها مقاومت نسبی در برابر قطرات باران دارند اما نه در طولانی مدت! بنابراین، برای فعالیتهای هوازی مثل دویدن، صعودهای سرعتی، دوچرخهسواری کاملاً مناسباند. قابلیت تنفسی و میزان مقاومت در برابر آب بین بادگیرها با برندهای مختلف نیز با هم تفاوت دارد.
همانطور که میدانید حمل لوازم سبک برای کوهنوردی باعث کاهش فشار به بدن و سرعت بخشیدن به روند فعالیتهایتان می شود. بادگیرها به دلیل وزن، حجم و ابعاد کمی که دارند در بین کوهنوردانی که طرفدار کولهپشتی سبکتر هستند، محبوبیت بیشتری دارند. بعضی از بادگیرها آنقدر با کیفیت بالایی طراحی میشوند که وقتی آنها جمع میکنید به اندازه یک نارنگی خواهند شد!
ژاکتهای بارانی و لباس بادگیر بالاتنه، هردو جزئی از پوشاک لایه بیرونی محسوب میشوند. اما راحتی و آزادی عملی که بادگیرها برایتان به ارمغان میآورند خیلی بیشتر است. دقت داشته باشید سایز بادگیر شما باید به گونهای باشد که بدون اینکه احساس تنگی یا فشردگی کنید، مانع انعطافپذیری بدنتان و حرکات در طول فعالیت نیز نشود تا بتوانید روی لایههای لباس آن را بپوشید
هدف اصلی تولید و طراحی کاپشنهای ضدآب، خشک نگه داشتن بدن شما است تا زیر باران بتوانید به فعالیت خود ادامه دهید. از آنجایی قادر به پیش بینی هوا مخصوصاً در ارتفاعات نیستیم و نمی توانیم به وضعیت آب و هوایی اعتماد کنیم، به یک محافظت عالی و همه جانبه نیاز داریم. بادگیرها برای محافظت ما در برابر باد عالیاند، اما قادر نیستند به مدت طولانی ما را خشک نگه دارند. در این زمان استفاده از کاپشنهایی با خاصیت ضدباد و ضدآب بهترین انتخاب است.
در فصل سرما قطعاً بادگیرهای سبک جوابگوی شما در برنامههای کوهنوردی و طبیعتگردی نیستند، بنابراین باید به سمت بادگیرهایی با پوشش داخلی و با مقاومت در برابر آب بروید تا بتوانبد در هوای سرد و بارانی هم از سلامت خود محافظت کنید.
در واقع وینداستاپر یک لایه فوقالعاده نازک است که روی قسمت بیرونی کاپشن قرار میگیرد تا آن را در برابر نفوذ باد مقاوم کند. کاپشنهای وینداستاپر در مقایسه با بادگیرهای سبک از لایه های گرمایشی هم برخوردارند.
در داخل این نوع بادگیرها، آسترهای پارچهای، نخی و پلار دوخته شده است که باعث گرمایش بیشتر آنها نسبت به بادگیرهای سبک میشود. این آستر که معمولاً از جنس پلار است علاوه بر گرمایش بیشتر به تنفس بهتر شما حین حرکت کمک میکند. این بادگیرها باعث می شوند شما خیلی سریعتر گرم شوید، بنابراین یک کت خوب در هوای خنکتر است.
زمانی که هوا روبه سرد شدن میرود، نیاز شما به یک پوشش گرمتر هم بیشتر میشود. از طرفی هم در ارتفاعات علاوه بر سرمای هوا، احتمال وزش باد هم بسیار زیاد است. بادگیر به عنوان یک لایه بیرونی محسوب میشود اما یک لباس بادگیر تک لایه بدون پوشش داخلی جوابگوی این شرایط آب و هوایی نخواهد بود. در این زمان، استفاده از لباس بادگیر با قابلیت ضدباد همراه با پوشش گرمایشی، بهترین انتخاب شما خواهد بود. این نوع کاپشن ضدباد با تکنولوژی Windstopper ترکیب میشود.
پیشنهاد سیاه کمان به شما، استفاده از کاپشنهای وینداستاپری است که در تولید آنها از تکنولوژیهای گرمایشی Polarlite ،Polartec به کار رفته است. شرکتهای مطرحی مانند سالیوا و فرینو در تولید محصولات خود از این تکنولوژی بهره برده اند، تا علاوه بر سبکی و راحتی، گرمایش بدنتان هم حفظ شود.
Windstopper یک بافت ورقه ورقه است، به این معنی که چند لایه بسیار نازک برای ایجاد یک پارچه واحد روی هم قرار میگیرند که نتیجه آن یک پارچه ضدباد با تنفسپذیری عالی است. اما در تولید بادگیرهای معمولی این غشا وجود ندارد و معمولاً کارایی آن ها مثل وینداستاپر ها نیست.
پوشش windstopper محافظت کامل در برابر باد و حداکثر قابلیت تنفس را دارد، که ترکیب یک لایه متوسط نرم و مقاوم در برابر آب، همه در یک لباس جمع شده است. پوشش وینداستاپر، آزادی حرکت مورد نیاز را برای عملکردهای پیشرفته شما در طیف گستردهای از فعالیتها و شرایط آب و هوایی فراهم میکند.
فواید لباس وینداستاپر در یک نگاه
– محافظت کامل در برابر باد
– حداکثر تنفس پذیری
– پوششسی نرم و سبک
– عایق گرم و خشک
– مقاومت در برابر آب
– ایده آل برای شرایط سرد و باد
کاپشن بادگیر با مقاومت عالی در برابر آب
بهترین پوشش برای زمستان! برای تقویت توانایی ضدآب بودن این کاپشنها، یک پوشش DWR (ضدآب) به قسمت بیرونی لباس اضافه میکنند. اگر هنگام بارندگی یک لباس بادگیر با این ویژگی داشته باشید، در برابر نفوذ باد، قطرات باران و خیس شدن در امان خواهید بود. این سبک از لباسها را می توان ترکیبی از ضدباد و کاپشن بارانی دانست، که برای فصل زمستان بسیار کاربردیاند.
راهنمای خرید لباس بادگیر
به طور کلی یک لباس بادگیر ایدهآل و متناسب با هر فصل، باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
کلاه قابل تنظیم
سر و صورت، قسمتهایی از بدن هستند که نسبت به وزش باد حساسیت بیشتری دارند. لباس بادگیری انتخاب کنید که کلاه با بند قابل تنظیم داشته باشد تا بتوانید آن را با سایز سر خود فیکس کنید. برای فصل زمستان کاپشن بادگیرهایی که در قسمت داخلی آنها از لایه گرمایشی استفاده شده است، بهترین انتخاب برای خرید بادگیر کوهنوردی هستند
لباس بادگیر باید سبک باشد تا هنگام دویدن، پیادهروی و کوهنوردی هیچ سنگینی و ناراحتی را احساس نکنید. آن چیزی که لباس بادگیر را خاص میکند، سبک بودن آن است تا این اطمینان را داشته باشید که در کولهتان جای میگیرد و هیچ مشکلی بابت حمل آن ندارید.
برای خرید لباس بادگیر به دوام، کیفیت و ماندگاری آن توجه ویژه ای کنید. بادگیرهای با جنس پلی استر و نایلون به دلیل کیفیت و مقاومت بالایی که دارند، برای خرید توصیه میشوند.
نکته منحصربفرد کاپشن بادگیر این است که جیبهای متعددی داشته باشد و به شما این اطمینان را دهد که میتوانید وسایل خود را به صورت تفکیک شده و منظم در دسترس داشته باشید. البته تعدد بیش از اندازه جیبها موقع حرکت، آزادی عمل شما را میگیرد، پس یک لباس بادگیر انتخاب کنید که تعداد جیبهای آن متناسب با نیازتان باشد.
آستینهای یک لباس بادگیر ایدهآل باید تا مچ دست را کاملاً بپوشاند. برای جلوگیری از نفوذ باد، معمولاً سر آستینها را به نوار الاستیک یا نوارهای چسبی مجهز میکنند تا مانع از نفوذ باد به داخل شوند. بعضی از مدلهای کاپشن بادگیر هستند که لبه آستین آنها به صورت انگشتی (فینگردار) طراحی شدهاند تا از ورود باد جلوگیری شود.
باگیر کوهنوردی شما باید قد مناسبی داشته باشد تا قسمت بالاتنه را کاملاً پوشش دهد. همانطور که میدانید قسمت بالاتنه و به خصوص پهلوها نسبت به سرما حساسیت بیشتری دارند، بنابراین باید لباس بادگیری را انتخاب کنید که کاملاً تا پایین کمر را پوشش دهد و به بندهای قابل تنظیم در قسمت انتهایی هم مجهز باشد.
شاید بارها از خودتان پرسیده باشید که باید یک لباس بادگیر در کوله خود بگذارید یا یک کاپشن ضدآب؟ اگر بیشتر در مناطق خشک که احتمال بارندگی کم است کوهنوردی می کنید، یک بادگیر سبک انتخاب خوبی است، چون سبک تر و حجم آن نسبت به کاپشنهای دیگر کم تر است. اما اگر در هوای بارانی و در فصل سرما به کوه میروید نیاز به کاپشنی دارید که ویژگیهای یک لباس بادگیر و کاپشن ضدآب را همزمان داشته باشد تا علاوه بر جلوگیری از نفوذ باد، گرمای بدنتان را حفظ کند و مانع خیس شدنتان در طول فعالیتها شود.
کالاها
دسته بندی ها
دیدگاه ها