Iconly/Bulk/Close Square بستن

کالاها

دسته بندی ها

کالاها

دسته بندی ها

کالاها

دسته بندی ها

Iconly/Bulk/Close Square بستن

کالاها

دسته بندی ها

detail-blog
27 مرداد 1403

درباره سیاره زحل چه میدانید؟ + دانستی های سیاره زحل!

سیاره زحل از نظر فاصله با خورشید ششمین سیاره و از نظر اندازه دومین سیاره‌ی بزرگ در کل منظومه شمسی است. زحل را به خاطر داشتن هزاران حلقه‌ی زیبا و منحصربه‌فرد می‌توان ارباب حلقه‌های منظومه شمسی نامید.

این سیاره هم مانند مشتری یک غول گازی با شعاع ۹ برابر زمین است این در حالی است که چگالی آن یک هشتم زمین است.

ساختار داخلی زحل ترکیبی از آهن، نیکل و سنگ است (ترکیب‌های سیلیکونی و اکسیژنی). هسته‌ی سیاره با لایه‌ای از هیدروژن فلزی احاطه شده است، لایه‌ی میانی از هیدروژن و هلیوم مایع تشکیل شده است و در نهایت یک لایه‌ی بیرونی گازی وجود دارد.

دلیل رنگ زرد ملایم زحل وجود کریستال‌های آمونیاک در جو فوقانی آن است.

جریان الکتریکی داخل لایه‌ی هیدروژن فلزی باعث افزایش میدان مغناطیسی این سیاره شده است. قدرت میدان مغناطیسی مشتری بیست و یک برابر زحل است.

جو خارجی این سیاره آرام و بدون تلاطم است. سرعت باد در بعضی مناطق زحل به ۱۸۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد که از مشتری بیشتر است.

سیاره زحل

سیاره زحل نماد چیست؟

رصد سیاره زحل قدمتی ماقبل تاریخی دارد و از زمان اولین رصد در اسطوره‌ها ثبت شد. ستاره‌شناسان بابلی به شکلی سیستماتیک زحل را رصد و حرکات آن را ثبت می‌کردند.

سیاره زحل در یونان باستان با نام فاینون (Phainon) و در اساطیر روم با نام ساترن شناخته می‌شود.

ساترن خدای رومی کشاورزی و هم‌ارز با خدایی یونانی کرونوس یکی از تایتان‌ها و پدر زئوس است. نماد سیاره زحل داس است. چراکه ساترن خدای کشاورزی و همچنین زمان است.

این نماد با شکلی مشابه حرف یونانی eta نمایش داده می‌شود که شکلی صلیب مانند به بالای آن اضافه شده است و به معنی داس خدایان است.

رومی‌ها هفتمین روز هفته را Saturday (شنبه) نام‌گذاری کردند که مخفف Saturn’s Day به معنی روز زحل است و این روز برای این سیاره نام‌گذاری شده است.

سیاره زحل چند برابر زمین است؟

سیاره زحل ۷۶۰ برابر زمین حجم دارد، دومین سیاره‌ی سنگین در کل منظومه شمسی است و ۹۵ برابر زمین جرم دارد. زحل دارای کمترین چگالی در میان سیاره‌های منظومه شمسی است.

چگالی این سیاره حتی از آب هم کمتر است به‌طوری‌که اگر زحل را در اقیانوسی به اندازه‌ی کافی بزرگ بیندازیم در سطح آن شناور خواهد شد.

حقایقی جالب درباره زحل

زحل دورترین سیاره‌ایست که می‌توان آن را با چشم غیر مسلح دید

در طبقه‌بندی سیارات بر اساس درخشان بودنشان، زحل جایگاه پنجم را در منظومه شمسی کسب می‌کند. این موضوع، مطالعه آن را آسان‌تر کرده به طوری‌که تنها با یک تلسکوپ کوچک و یا بینوکلار می‌توان در موردش اطلاعات کسب کرد.

زحل در تمدن‌های کهنی مانند بابلیان و مشاهده‌گران خاور دور نیز شناخته شده بود

نام انگلیسی این سیاره (Saturn) از روی نام یکی از خدایان رومی Saturnus اتخاذ شده و از طرف دیگر در یونان به نام کرونوس شناخته می‌شد.

زحل هموارترین سیاره است

نسبت قطر قطبی به قطر استوایی این سیاره برابر با 0.9 می‌باشد و دلیل آن را می‌توان معطوف به چگالی پایین و سرعت چرخش بالای سیاره دانست.

زمان مورد نیاز برای یک دور چرخش زحل به دور محور خود، برابر با 10 ساعت و 34 دقیقه است. این زمان کوتاه رکوردی است که هیچکدام از سیارات دیگر منظومه شمسی نتوانسته آن را بشکند.

مطابق با زمان زمین، زحل هر 29.4 سال یکبار به دور خورشید می‌گردد!

آشوریان باستان، نام مستعار «لوبادساگوش» را به این سیاره نسبت داده‌اند و دلیل آن، حرکت بسیار آرام زحل در فضای تیره و پر از ستاره پشت سرش می‌باشد. لوبادساگوش به معنی «کهن‌ترین کهن‌ها» است.

اتمسفر بالایی زحل به چندین دسته ابر تقسیم شده است

بالاترین لایه از اتمسفر زحل، از یخ‌های آمونیاکی تشکیل شده و زیر آن متعلق به ابرهایی است که عمدتاً جنسشان از یخِ آب است.

لایه‌های پایین‌تر نیز ترکیبی از هیدروژن سرد و یخ سولفور می‌باشند.

حلقه‌های زحل

باوجود اینکه همه غول‌های گازی منظومه شمسی مانند سیاره مریخ ، دارای حلقه هستند ولی هچکدام از این حلقه‌ها به اندازه حلقه‌های زحل منحصر به فرد و وسیع نیستند. حلقه‌های زحل اولین بار توسط گالیله و در سال 1610 کشف شد و اولین تصویر نزدیک از این حلقه‌ها، به واسطه فضاپیمای پایونیر11 گرفته شد.

این فضاپیما در سال 1971 به زحل فرستاده شده بود.

حلقه‌های زحل از میلیاردها ذره تشکیل شده که ابعادشان از گرد و غبار ریز تا صخره‌هایی به اندازه کوه های عظیم را شامل می‌شود! جنس این ذرات یخ و سنگ است و گمان می‌رود که این ذرات از سیارک‌ها، ستاره‌های دنباله‌دار و قمر‌ها جدا شده و به این حلقه‌ها اضافه گشته‌اند.

حلقه‌های زحل به 7 گروه تقسیم می‌گردند که هر کدام از آن‌ها به ترتیب زمان اکتشافشان با الفبای انگلیسی نامگذاری شده‌اند.

نام آن‌ها از نزدیکترین حلقه به دورترین، عبارت است از: D، C، B، A، F، G و E. حلقه F توسط دو قمر پرومتئوس و پاندورا در جای خود نگه داشته شده است. به این دو قمر، اقمار چوپان نیز گفته می‌شود.

سیاره زحل

اتمسفر سیاره زحل

جو زحل به صورت عمده از هیدروژن (96%) و هلیوم (3%) تشکیل شده و مواد دیگری همچون متان، آمونیاک، استیلن، اتان، پروپان و فسفین نیز در اتمسفر این سیاره وجود دارد.

 

تولیدی حمیدی به صرفه ترین و با کیفیت ترین پوشاک بچگانه کشور را تامین می‌کند

 

سرعت باد در اتمسفر بالایی زحل تا 500 متر بر ثانیه هم می‌رسد. این بادها به همراه گرمای درون سیاره، باعث ایجاد نوارهای زرد و طلایی بر روی آن شده‌اند.

نظرات کاربران

دیدگاهی بگذارید

Your email address will not be published.

تولیدی و پخش پوشاک عمده استایل با حدود نیم قرن تجربه در صنعت پوشاک همواره کوشیده است تا یکی از بهترین های این صنعت باشد.در تولیدی پوشاک عمده استایل تمام کالا ها از فیلتر های خاصی رد شده اند و بر این اساس تمامی محصولات پوشاک در عمده استایل با ضمانت فروش ارائه می شود.در عمده استایل خرید ها بصورت حضوری و غیرحضوری امکان پذیر می باشد.

 

کلیه حقوق ای سایت متعلق به عمده استایل می باشد

بستن

کالاها

دسته بندی ها

  • ورود با پیامک
  • ورود با رمز
user

emptycart
هیچ محصولی در سبد نیست