پسوریازیس (Psoriasis ) که به آن صدفک یا داءالصدف نیز میگویند یک نوع بیماری پوستی مزمن و طولانی مدت است که در دسته بیماریهای خودایمنی جای گرفته است. سالانه در جهان ۲۰ هزار کودک به این بیماری مبتلا میشوند که هر کدام علائم مختلف را با شدتهای متفاوت تجربه میکنند.
دیگه نگران تامین جنس فروشگاهت نباش، فقط کافیه با عمده استایل آشنا بشی و عمده فروشیو بیاری مغازه . از پخش عمده پوشاک بچگانه بگیر تا پوشاک کلی
اما اکثرا از التهابات پوستی بههمراه خارش زیاد و درد رنج میبرند. ضایعات پوستی ناشی از این بیماری ممکن است در نقاط مختلف بدن کودکان ایجاد شود. اما غالبا اندامهای زیر درگیر میشوند.
- پسوریازیس سر در کودکان
- پسوریازیس ناخن در کودکان
- پسوریازیس دست و پا
- پسوریازیس تناسلی
- پسوریازیس چیندار ( نقاطی مانند گردن، آرنج، پشت زانو و کشالههای ران که چین پوستی وجود دارد )
انواع پسوریازیس در کودکان
پسوریازیس در کودکان انواع مختلفی دارد. انواع مختلف میتوانند شدت و نوع علائم را مشخص کنند. این انواع عبارتند از:
- پسوریازیس پلاکی (Plaque ): تقریبا ۷۰ درصد کودکانی که به پسوریازیس مبتلا میشوند. در این نوع پلاکهای پوست با سرعت بیشتری رشد کرده حالت پوست ضمخت شده و اغلب خارش و درد به همراه دارد.
- پسوریازیس خالدار (Guttate ): این نوع پس از پسوریازس پلاکی شایعترین نوع در کودکان است. نشانه آن بروز دانهها قرمز کوچک است که قطره مانند هستند. این نوع بیشتر روی بازوها، پاها و بالاتنه ایجاد میشود.
- پسوریازیس معکوس (Inverse ): به این نوع پسوریازیس پوشکی یا چین دار نیز میگویند. ضایعات قرمز پوستی این نوع در ناحیهای که پوشک بسته میشود در در چین کشالههای ران، پشت زانو و پلکهای بالایی ایجاد میشود.
- پسوریازیس پوسچولار (Pustular): احتمال بروز این نوع در کودکان بسیار کم است. ظاهر آن نیز شبیه دانههای چرکین است.
چه چیزی باعث شعله ور شدن علائم می شود؟
بیماریهایی شبیه پسوریازیس در کودکان و بزرگسالان، میتوانند دورهای باشند. به این معنی که در دورهایو نشانههای آنها به سمت نهفتگی رفته و فرد را راحت بگذارند. این نشانهها میتوانند تحت تاثیر عوامل مختلفی مجددا نمایان شده و شعله ور شوند. برای پسوریازیس این عوامل عبارتند از:
- بروز عفونتهای مختلف و سرماخوردگی
- برخی از داروها مانند لیتیوم ( lithium) و بتابلاکرها (beta-blockers )
- فشار و تحریکات پوستی
- هوای سرد
- دود سیگار
- مواجهه با آلرژنها
- استرس شدید
- اضافه وزن و کم تحرکی
علت ابتلا به پسوریازیس در کودکان چیست؟
دلایل زیادی میتوانند باعث بروز پسوریازیس در کودکان شوند. برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
- ژنتیک و وراثت: اگر یکی از والدین به پسوریازیس مبتلا باشد احتمال ابتلای فرزند ۱۶ تا ۲۵ درصد و اگر هر دوی والدین مبتلا باشند احتمال ابتلای فرزند ۵۰ تا ۶۵ درصد است.
- نقص سیستم ایمنی بدن: پژوهشگران هنوز متوجه نشدهاند که چرا سیستم ایمنی دچار نقص شده و در بیماریهایی شبیه پسوریازیس به پوست حمله میکند. حمله به پوست باعث بروز التهاب، قرمزی و خارش شده یا منجر به رشد بیش از حد سلولهای بدن میشود.
انواع پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری پوستی التهابی است که چند نوع مختلف دارد. دو نوعی که در کودکان بیشتر بروز میکند شامل موارد زیر است:
پسوریازیس پلاکی: این شایعترین نوع پسوریازیس است. اگر کودک شما ضایعهای برجستهتر از سطح پوست، قرمز رنگ و پوشیده از فلسها یا همان کبرهٔ پوستهپوسته و نقرهایسفید دارد، ممکن است دچار پسوریازیس پلاکی شده باشد. پلاک میتواند در هر جایی از بدن ظاهر شود، هرچند در اغلب موارد روی آرنج، زانو، پوست سر و قسمت تحتانی کمر بروز میکند.
پسوریازیس خالدار یا قطرهای: این نوع پسوریازیس در کودکان شایعتر از بزرگسالان است. ضایعهٔ آن به اندازهٔ پسوریازیس پلاکی پوستهپوسته یا ضخیم نیست. به جای آن ضایعات کوچک و نقطهمانندی، معمولاً روی تنه و دست و پاها ظاهر میشود.
همچنین موارد خفیفی از پسوریازیس وجود دارد که تنها چند ضایعه ایجاد میکند. در موارد متوسط این عارضه، ۳ تا ۱۰ درصد بدن پوشیده از ضایعه میشود و در موارد شدید، ضایعه بیش از ۱۰ درصد و گاه تمام سطح بدن را میپوشاند.
از عمده استایل اجناس مغازتو تامین کن و دیگه نگران فروشت نباش، پخش پوشاک حمیدی تمام جنسارو با گارانتی فروش ارائه میکنه پس اگر نتونستی جنسارو توی فروشگاهت بفروشی میتونی مرجوع کنی
اما پسوریازیس در نوزدان خیلی معمول نیست. در این سن مورد حادی از درماتیت سبورهای یا کلاه گهواره یا مورد شدیدی از راش پوشک در ناحیهٔ تناسلی کودک گزینههای محتملتری هستند. قارچ پوستی یا درماتوفیتوز نیز میتواند نواحی قرمزی با فلسهای پوستهپوسته ایجاد کند.
اگزما که تشخیص آن از پسوریازیس میتواند دشوار باشد هم یکی از احتمالات موجود است. پس برای تشخیص عارضهٔ پوستی در کودک لازم است با پزشک کودکتان صحبت کنید.
عامل بروز پسوریازیس
فرایند رشد و مرگ بیشتر سلولهای پوست ۲۸ تا ۳۰ روز طول میکشد. اگر کودک پسوریازیس داشته باشد، سلولهای پوستی او در ناحیهٔ آسیبدیده به جای ۲۸ تا ۳۰ روز طی سه تا چهار روز بالغ میشوند. ضایعات برجسته و پوستهپوستهٔ ناشی از پسوریازیس در واقع تجمع پوست مرده است. قرمزی هم ناشی از خون اضافی است که به ناحیه پمپاژ میشود.
هیچکس نمیداند چرا بدن تصمیم میگیرد که سلولهای پوستی را با این سرعت زیاد تولید کند، اما تصور میشود که این تغییر توسط سیستم ایمنی بدن ایجاد میشود. همچنین یک فاکتور ژنتیکی نیز وجود دارد، به این معنی که حدود یک سوم از افراد مبتلا به پسوریازیس، حداقل یکعضو خانوادهٔ مبتلا به این عارضه را دارند. با این حال، یک کودک میتواند بدون داشتن سابقهٔ خانوادگی هم به پسوریازیس مبتلا شود.
نظرات کاربران