چند نکته برای لباس پوشیدن افراد معلول!
22 مرداد 1401

چند نکته برای لباس پوشیدن افراد معلول!

آیا تا به حال سعی کرده‌اید زیپ لباس را با یک دست بالا بکشید یا دکمه پیراهن را با یک دست ببندید و یا در حالی‌ که نشسته‌اید شلوار جین بپوشید؟

تکنو اکسپلور می‌نویسد آیا فردی مبتلا به اختلال طیف اوتیسم را می‌شناسید که نمی‌تواند پارچه‌های خاصی را در برابر پوست خود تحمل کند؟ اگر سایز پاهای شما متفاوت است یا فقط یک پا دارید، چگونه کفش می‌خرید؟

لباس‌های تطبیقی که به‌ ویژه برای افراد دارای معلولیت طراحی شده و می‌تواند به معنای ایجاد زیپی روی کفش باشد که با یک دست باز و بسته شود، جایگزینی برای  دکمه‌ها با بست مغناطیسی یا طراحی لباس و کفشی باشند تا بتوانید در حالت نشسته لباس بپوشید.

کلید لباس‌های تطبیقی پاسخگویی به مجموعه وسیعی از نیازهایی است که مصرف‌کنندگان مختلف دارد و در عین حال سبک و مد روز را حفظ می‌کند. به‌ تازگی برندهای مد شروع به ارائه لباس‌های مد روز با سبک‌های جدید کرده‌ که ترکیبی از مد و فناوری برای افراد دارای معلولیت‌های مختلف است.

در اینجا پنج شیوه مختلف مد برای نزدیک شدن به لباس‌های تطبیقی ذکر شده است:

آهنربا به جای دکمه استفاده کنید

آندر آرمور یک شرکت آمریکایی تجهیزات ورزشی است که کفش، لباس ورزشی و لباس های روزمره تولید می‌کند. این مجموعه یکی از اولین شرکت‌هایی بود که از زیپ مغناطیسی در لباس استفاده کرد. زیپ ژاکت بازطراحی شده آنان به‌ نام مگ‌زیپ از آهنربا برای اتصال انتهای زیپ استفاده می‌کند و باعث می‌شود زیپ لباس‌ها با یک دست راحت‌تر بالا برود. آهنربا به‌ جای دکمه در پیراهن، شلوار و سایر لباس‌ها نیز استفاده شده است. این‌ها افرادی را که مهارت یا توانایی استفاده از دکمه‌ها را ندارند، توانمند می‌سازند تا بهتر لباس بپوشند.

کفش بدون بند بپوشید

هدف از فرآیند تولید انواع کفش، آسان‌تر کردن روند بستن یا به طور کلی رفع این نیاز است. زیپ‌ها می‌تواند جایگزین بندهای سنتی شده و کفش‌ها با یک دست پوشیده شود.

طرح دیگر نایک، گو فلای ایز(Go Fly Ease) یک کفش کتانی بود؛ فرد پای خود را درون کفش می‌کند و بند باز می‌شود و کفش را در جای خود نگه می‌دارد. اولین کفش‌های فلای ایز در بین مشتریان وسیع‌تری محبوبیت پیدا کرد و مشکلات عرضه و بازار فروش مجدد بزرگی را ایجاد کرد.

این کفش نمونه‌ای از طراحی جهانی است؛ یک اصل که پیشنهاد می‌کند محصولات باید به‌ گونه‌ای طراحی شود که همه بتوانند از آن استفاده کنند.

لباس

بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم به پارچه‌های خاص یا نوارها و برچسب‌های لباس حساس هستند. مارک‌های تطبیقی مانند برچسب‌های چاپی روی صفحه JAM the Label(یک برچسب پوشاک فراگیر/تطبیقی استرالیایی که با در نظر گرفتن افراد دارای معلولیت ایجاد شده است)، با اجتناب از نوارهای فیزیکی، طیف وسیعی از پارچه‌های بامبو و کتان دارای حساسیت کمتر را ارائه می‌دهد.

سرهمی‌های نوزادی و حوله‌های سنتی که شکم را می‌پوشانند برای همه کاربردی نیستند. طراحی آن می‌تواند برای افرادی که از لوله‌های تغذیه یا از کیسه‌های استومی(دهانه روی شکم به روش جراحی برای خروج محتویات روده) استفاده می‌کنند، محدودکننده باشد.

در میان طرح‌های دیگر تولیدکننده لباس‌های تطبیقی شرکت استرالیایی وونسی(Wonsi)، لباس‌هایی با دسترسی به شکم هم برای کودکان و هم برای بزرگسالانی که نیاز به دسترسی مکرر به شکم دارند، عرضه می‌کند؛ به این معنا که وسایل پزشکی نباید مانعی برای مد باشد.

چاپ سه‌ بعدی و طرح‌های سفارشی

در گذشته محصولات تطبیقی اغلب به‌ گونه ای طراحی می‌شد که ساده باشد؛ مانند صندلی چرخدار سیاه رنگ یا پروتزهای گوشتی رنگ و سمعک اما این‌ها نیز در حال تغییر است. چاپ سه بعدی و تولید پیشرفته انعطاف‌پذیری زیاد و طراحی سفارشی دستگاه‌ها و اقلام مد مختلف را ممکن می‌کند. اپن بیونیک(Open Bionics، یک شرکت بریتانیایی) از چاپ سه‌بعدی برای ساخت هیرو آرم(Hero Arm) یک بازوی مصنوعی که توسط حرکات ماهیچه‌ای کار می‌کند، استفاده کرد. با استفاده از چاپ سه‌بعدی برای سفارشی ساختن بازو برای کاربر، این شرکت همچنین می‌تواند گزینه‌هایی را در مورد طرح‌های مختلف از رنگ‌ها گرفته تا محتوای مارک‌دار در اختیار کاربران قرار دهد؛ ترکیبی از عملکرد و مد.

طرح‌های فروش منحصر به‌ فرد برای افراد دارای معلولیت

فناوری پشت مد تطبیقی تنها به طراحی محصول محدود نمی‌شود و از آن در فروش و بازاریابی نیز استفاده می‌شود. یک برنامه تجارت الکترونیک مد کفش(Every Human’s Unpaired) به مصرف‌کنندگان امکان می‌دهد کفش‌های تک بخرند؛ در حالی که امکان جست‌وجو بر اساس اندازه، پهنا و طیف وسیعی از ویژگی‌های تطبیقی مانند پوشیدن آسان و راحت برای کسانی که از کمربند ارتوپدی مچ پا یا پا استفاده می‌کنند را می‌دهد. این فناوری می‌تواند برای افرادی که سایز یا شکل پاهای متفاوتی دارند یا دارای پاهای مصنوعی هستند و کفش‌های سنتی مناسب آن‌ها نیست، مفید باشد.

در حالی که این ایده به نسبت ساده به‌ نظر می‌رسد، این امر مستلزم آن است که برندها سیستم‌های سفارشی پیچیده‌تری داشته باشند. محصولات باید به‌جای جفت‌های سنتی، به‌صورت جداگانه دسته‌بندی شوند و با ویژگی‌های اضافی مانند کفش چپ یا راست و ویژگی‌های تطبیقی هر کدام برچسب‌گذاری شود تا مصرف‌کنندگان بتوانند بر اساس نیازهای خود جستجو کنند.

انطباق فراتر از فناوری

مانند بسیاری از مصرف‌کنندگان، افراد دارای معلولیت به‌ سادگی می‌خواهند بتوانند از فروشگاه‌های معمولی یا آنلاین خرید کنند و لباس‌هایی را پیدا کنند که دوست دارند و مناسب هستند. بنابراین در حالی که فناوری به خرده‌فروشان کمک می‌کند تا طیف فزاینده‌ای از لباس‌های تطبیقی ارائه دهند، این تنها راه حل نیست. گام بعدی این است که نه تنها به لباس فکر کنید بلکه به فرد مورد نظر و نحوه خرید آنان نیز فکر کنید.

همه برندهای مد باید اقلام خود را با طیف وسیعی از نیازهای مصرف‌کننده تطبیق دهد.

خصوصيات لباس افراد داراي ضايعه نخاعي :
مهمترين نکاتي که افراد نخاعي در مورد لباس پوشيدن بمنظور حفاظت و مراقبت از پوست خود بايدمورد توجه قرار دهند ،عبارتند از :
• بيشتر لباسهايي که در بازار وجود دارند متناسب با حالت ايستاده طراحي شده اند لذا با نيازهاي افراد نخاعي که بيشتر اوقات روي ويلچر مي نشينند قدري متفاوت خواهد بود.
• بايد از پوشيدن لباسهاي تنگ به سبب ايجاد فشار، خودداري شود.
• برجستگي روي لباسها از جمله زيپ، درز، دکمه و از اين قبيل مي توانند باعث واردآمدن فشار و آسيب پوست در ناحيه تماس شوند.
• لباس افراد نخاعي بايد در ناحيه کمر، باسن و خشتک آزاد تر باشد.
• شلوار اين افراد بايد طوري طراحي شود که در قسمت پشت بلندتر و قدري هم پارچه هاي بلندتري داشته باشد.
• در مورد خانمها، پوشيدن مانتوهاي تنگ، کوتاه و يا خيلي بلند مناسب نيستند.
• کت افراد نخاعي بايد قدري کوتاه باشد تا در موقع نشستن روي ويلچر مزاحمتي براي وي ايجاد نکند.
• لباسها بايد در ناحيه کتف و بازو آزاد باشند تا جهت حرکت دادن ويلچر و حرکت دستها مشکلي ايجاد ننمايند.
• آستين هاي بلند و گشاد احتمال دارند در ميان چرخهاي ويلچر گير کنند و کثيف شوند.
• اگر پشت جليقه ، پيراهن و بطور کلي لباسها کوتاه باشند فرد راحت تر خواهد بود و اين موضوع در مورد افرادي که مشکل خود نگهداري دارند، باعث مي شود که کمتر با خيس شدن لباسهايشان مواجه گردند.
• بايد لباسها داراي دکمه ها، زيپ ها و بندهايي باشند که به آساني بازو بسته شوند.
• بهتر است از گيره هاي پشت لباس استفاده نشود.
بطور کلي انتخاب لباس، موضوعي است که به سليقه شخصي و راحتي فرد بستگي دارد و برخي افراد جهت ابراز شخصيت خود از آن استفاده مي کنند. در مورد افراد نخاعي استفاده از تجربيات سايرين ،مي تواند راهنماي مفيدي براي آنان محسوب شود. بنابراين دراينجا نظرات و توصيه هايي از افراد مبتلا به آسيب نخاعي که جزو اعضاي SIA هستند، جهت بهره برداري ذکر شده است:
پوشيدن و درآوردن لباس :
معمولا” افراد نخاعي زماني که در بيمارستان و مراکز توانبخشي بستري هستند، روشهاي پوشيدن و درآوردن لباس و بخصوص جمع جور کردن آن در موقع توالت کردن را آموزش مي بينند. اما پوشيدن لباسهاي بيرون معمولا” مشکلتر است. بخصوص اگر از لباسهاي رسمي مثل کت و شلوار و ژاکت ها استفاده شود. پوشيدن کت هاي اسپرت، بادگيرها و گرمکن و کاپشن هاي بي آستين آسانتر است. در بعضي مواقع جهت حفظ بدن از سرما از کيسه هاي لايه دوزي شده زيپ دار مخصوص ويلچر استفاده مي گردد. اين کيسه ها معمولا” ضدآب هستند و از پتو که ممکن است زير ويلچر گير کند راحت تر و گرم ترند.
خصوصيات جوراب افراد مبتلا به آسيب نخاعي :
• جوراب بايد دقيقا” اندازه پا باشد تا زير انگشتان پا جمع نشود زيرا مي تواند منجر به زخمهاي فشاري گردد.
• گاهي پشت و رو پوشيدن جوراب مي تواند مناسب باشد.
• از پوشيدن جورابهاي تنگ و چسبان بايد خودداري شود زيرا مي توانند مانع گردش خون مناسب شده و باعث عرق کردن پاها گردد.
• بايد از پوشيدن جورابهاي از جنس نايلون خودداري گردد.
• با توجه به اينکه گرم نگاه داشتن پاها بسيار مهم است، بنابراين بايد جورابهايي استفاده شود که جنس شان از پشم و نخ باشد.
• پوشيدن و درآوردن جوراب شلواري براي خانمهاي نخاعي معمولا” مشکل است و ترجيح داده مي شود که از جورابهاي ساق بلند استفاده نمايند.
• پوشيدن جوراب با کش هاي تنگ مي توانند موجب زخمهاي فشاري گردند.
خصوصيات کفش هاي افراد نخاعي :
• پوشيدن کفش براي افراد نخاعي در زمان استفاده از ويلچر ،در درجه اول از جهت حفاظت پاها و بعد به لحاظ گرم و تميز نگهداشتن آنها ضرورت دارد. با توجه به اينکه کفش افراد نخاعي مدت زمان بيشتري دوام مي آورند،بنابراين منطقي است که هنگام خريد کفش مناسبترين آنها از نظر جنس و بودجه انتخاب شوند. افراد نخاعي بايد سعي کنند که کفش خود را يک تا ? سايز بزرگتر انتخاب نمايند زيرا گاهي اوقات پاها ورم مي کنند و به همين دليل بايد فضاي کافي داشته باشند.
• پوشيدن و درآوردن کفش ها بايستي براحتي انجام شود به همين علت کفش هايي که کنار آنها زيپ دارند و يا چسبي هستند مناسب تر بنظر مي رسند.
• جنس کفش ها نيز بايد نرم و مناسب باشد.
مشخصات لباسهاي زير در افراد نخاعي :
• از آنجائيکه افراد نخاعي بيشتر اوقات روي ويلچر قرار مي گيرند، بايد لباس زيري بپوشند که تنگ نباشند.
• لباسهاي زير بايد به نحوي باشند که هنگام توالت رفتن، درآوردن آنها دست و پا گير نباشد.
• بنظر مي رسد پوشيدن شورتهاي پادار نسبت به شورتهاي اسليپ راحت تر است.
• استفاده از لباسهاي زيري که چسب دارهستند ،نسبت به نوع کش دار ارجحيت دارند.

دیدگاه ها

دیدگاه بگذارید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تولیدی و پخش پوشاک عمده استایل با حدود نیم قرن تجربه در صنعت پوشاک همواره کوشیده است تا یکی از بهترین های این صنعت باشد.در تولیدی پوشاک عمده استایل تمام کالا ها از فیلتر های خاصی رد شده اند و بر این اساس تمامی محصولات پوشاک در عمده استایل با ضمانت فروش ارائه می شود.در عمده استایل خرید ها بصورت حضوری و غیرحضوری امکان پذیر می باشد.

 

کلیه حقوق ای سایت متعلق به عمده استایل می باشد

بستن

کالاها

دسته بندی ها

  • ورود با پیامک
  • ورود با رمز
user

emptycart
هیچ محصولی در سبد نیست