لباس پوشیدن کودکان
نمیخوام لباسمرو عوض کنم؛ همین یکی رو دوست دارم – مامان کفشهام رو زودتر دربیار. – چرا لباس من اتوکرده نیست؟ مگه من نگفته بودم امروز میخوام این بلوزم رو بپوشم؟ – وای امان از دست تو، بازم که تیشرتترو پشت و رو پوشیدی.
– آخه من چند بار بهات گفتم کفشهاترو درست بپوش! هان؟ یعنی این مشکلات پایانی هم دارند؟ شاید جواب مثبت باشد! تا به حال دقت کردهاید که گاهی رعایت نکات تربیتی کوچک میتواند اثراتی دلخواه داشته باشد؛ اثراتی که هم به نفع کودک است و هم به نفع والدین.
تولیدی و پخش پوشاک عمده استایل: اگر دوست داری خریدی مطمئن داشته باشی و فروشگاهت رو پر کنی از جنس های درجه یک حتما حتی شده یک بار عمده استایل رو تست کن و از انتخابت لذت ببر.
کودک میتواند با اعتماد به نفس بهتر، استقلال بیشتر و با احساس مسئولیت قویتر بزرگ شود و البته والدین نیز آرامش بیشتری را تجربه میکنند و لذت بچهداری را نیز بهتر حس خواهند کرد. وقتی کودک شما بتواند خودش لباسش را بپوشد نه تنها مستقل بار خواهد آمد بلکه شما هم وقت بیشتری برای گفتوگو و بازی با او خواهید داشت.
● لباس مناسب بخر لباسهایی که برای کودکتان در زیر سن ۴ سالگی تهیه میکنید، بهتر است دارای دکمه، زیپ و کمربند ظریفی نباشد؛ چرا که انگشتان او هنوز توانایی انجام کارهای ظریف را ندارند و این موضوع باعث تاخیر در استقلال او در این زمینه میشود.
به همین دلیل تلاش کنید لباسهایی برای او تهیه کنید که جادکمههای آن گشاد، سگک و زیپ آن بزرگ و کمربندی چسبی داشته باشد؛ البته یقه گشاد یادتان نرود.
اصول لباس پوشیدن کودکان
● حق انتخاب بده از ۳ سالگی کودک شما باید این حق را داشته باشد که لباسی را که میخواهد بپوشد، خودش انتخاب کند. به عنوان مثال، اگر مهد کودک میرود، خودش تصمیم بگیرد که چه لباسی میخواهد به تن کند.
لبته شاید بسیاری از مادران با خواندن این قسمت بگویند که فقط همین یک دردسر را کم دارند و کافی است این اجازه را به کودکشان بدهند تا از فردا لباس مهمانی را موقع پارکرفتن بپوشد و لباس خواب را زمان رفتن به مهد.
باید توجه داشت که برای جلوگیری از چنین مسائلی، راهحلهایی نیز وجود دارد؛ راههایی که علاوه بر جلوگیری از وقوع چنین بی نظمیهایی، کودک شما را نیز از منافع این برنامه محروم نمیکند.
● طبقهبندی درخدمت استقلال لباسهای مربوط به هر فعالیتی را در جایی جدا قرار دهید؛ به عنوان مثال، لباسهای مهمانی در یک کشو، لباسهای خانه در یک کشو، لباسهای بیرون رفتن در یک کشو و … البته توجه داشته باشید که اگر تعداد این گروهها زیاد باشد، میتواند باعث گیج شدن کودکتان شده و احتمال خطای او را زیاد کند؛ پس سعی کنید تعداد آنها بیشتر از ۵ تا نباشد.
نحوه لباس پوشیدن کودکان
● انتظار سازنده هر وقت لازم است کودکتان لباسش را عوض کند، به او بگویید که فعالیت بعدی چیست تا بداند لباسش را از کدام کشو میتواند بردارد. به عنوان مثال، به او بگویید که میخواهید برای خرید بیرون بروید و منتظر او میشوید تا لباسش را عوض کند.
البته توجه داشته باشید که توضیح دادن اینکه چرا لباس مهمانی با لباس خواب، خانه یا مهد متفاوت است، میتواند به موفقیت این برنامه کمک زیادی بکند.
● انتخاب محدود زمانی که میخواهید جایی بروید که کودکتان به لباس خاصتری نیاز دارد – مثل مجلس ختم – برای به حداقل رساندن احتمال خطا میتوانید ۲ یا ۳ لباس مناسب را جدا کنید تا از بین آنها انتخاب کند.
اما در هر حال سعی کنید که انتخاب نهایی به عهده خود او باشد. این کار علاوه بر آنکه اعتماد به نفس او را تقویت میکند، تمرین خوبی برای استقلال او نیز محسوب میشود. از ۳ سالگی کودک شما باید این حق را داشته باشد که لباسی را که میخواهد بپوشد، خودش انتخاب کند.
به عنوان مثال، اگر مهد کودک میرود، خودش تصمیم بگیرد که چه لباسی میخواهد به تن کند.● ترتیب را رعایت کنید زمانی که میخواهید لباسهایی را که فرزندتان قرار است آنها را بپوشد برایش کنار بگذارید، لباسها را به همان ترتیبی که باید بپوشد از راست به چپ بچینید.
بیشتر بدانید از تکنیک های آموزش لباس پوشیدن به کودکان
به طور کلی هر نوزادی پس از تولد نیاز به مراقبت و رسیدگی بیشتری نسبت به سایر اعضای خانواده دارد. بدن و استخوان کودک تازه متولد شده حساس است و اگر به خوبی مراقبت نشود و نکات مهم آن، رعایت نشود، سر و دیگر اعضای بدن نوزاد آسیب خواهد دید
. پس از رسیدن کودک به سن ۴ تا ۵ سال پدر و مادر باید به کودک روش لباس پوشیدن را آموزش دهند تا کودک بتواند بدون دخالت و کمک خانواده لباس خود را تن کند.
ابتدا لباسهای ساده و بدون دکمه را آموزش دهید: نخستین نکتهای که در زمان آموزش لباس پوشیدن به کودکان باید مدنظر قرار دهید، این است که از مراحل ساده شروع کنید.
به همین دلیل در ابتدا لباس هایی ساده و کمرکشی که جنس بسیار لطیفی دارند و بدون دکمه هستند را بر تن کودک خود بپوشانید و نحوهی باز کردن و درآوردن آن را به بچه آموزش دهید.
هنگامی که کودک توانست به راحتی لباسهایش را بپوشد و مهارت کافی را در این زمینه به دست آورد، حال میتوانید نحوهی باز و بسته کردن دکمهها و زیپها را به او آموزش بدهید. در این زمان کودکتان خواهد توانست لباسهای خود را بپوشد و خودش دکمه ها و زیپ ها را ببندد
لباس پوشیدن کودکان
اصول لباس پوشیدن کودکان چیست؟
مثال به عنوان مثال برای آموزش پوشیدن جوراب، ابتدا یک علامت مشخص در قسمت کف جوراب را به کودک نشان دهید و به او یادآوری کنید که کدام ناحیه جوراب مربوط به کف پا میباشد.
همچنین برای تسهیل آموزش درست پوشیدن کفش به کودک خود نیز از برچسبهایی که به این منظور درست شدهاند استفاده کنید.
اما برای آموزش کفش پوشیدن به یاد داشته باشید که در ابتدا، کودک را با کفشهای بند داری که بستن آنها سخت است، گیج و دست پاچه نکنید و بهتر است به جایش از کفشهای بند چسبی استفاده کنید و به او کمک کنید تا به تدریج فرآیند پوشیدن کفش را یاد بگیرد.
نحوه درآوردن لباس را به کودک آموزش دهید
راحت ترین کاری که کودکان میتوانند انجام دهند، باز کردن و درآوردن لباس میباشد. در واقع کودکان با درآوردن لباس اعتماد به نفس مییابند و تشویق میشوند تا در سایر کارها نیز خود پیشقدم شوند و به تنهایی انجامش دهند.
از این رو، هنگامی که آموزش لباس پوشیدن به کودکان نوپای خود آغاز میکنید، به جای پوشیدن لباسها آن هم با وادار کردن او به انجام دقیق خواسته های شما، با او در رابطه با این که درآوردن لباس هایش چقدر ساده تر و لذت بخش تر است، صحبت کنید.
هر زمان که فهمیدید او آماده است تا به تنهایی لباس بپوشد، برای شروع میتوانید از یک ژاکت استفاده کنید. پوشیدن یک پیراهن آستین دار، ممکن است برای کودک شما بسیار سخت و پیچیده باشد. پس به عنوان نخستین تجربه، مهمترین و راحتترین راه این است که چگونه پوشیدن ژاکت خودش را با یک تکنیک ساده به او آموزش دهید.
لباس پوشیدن کودکان
نکات لباس پوشیدن کودکان
برای آموزش لباس پوشیدن به کودکان، ابتدا ژاکت را به صورت باز روی زمین در مقابل کودک خود بگذارید. حالا از او بخواهید تا در مقابل آن زانو بزند. در این زمان به او کمک کنید تا دست هایش را به داخل آستین ها ببرد.
حال بایستد، دستان خود را بالا بگیرد و ژاکت را از روی سر و پشت خود عبور دهد. به این ترتیب به سادگی ژاکت را به تن کرده است.
تولیدی و پخش پوشاک عمده استایل: اگر میخوای خریدی مطمئن داشته باشی و فروشگاهت همیشه پر از جنس باشه حتما حتی شده یک بار عمده استایل رو تست بزنید.
آموزش نحوهی بستن دکمه و زیپ
پس از این که کودک شما با نحوهی درآوردن لباس و پوشیدن آن آشنا شد و توانست به تنهایی از عهدهی آنها بربیاید، حال زمان آن رسیده تا در رابطه با آموزش بستن دکمه و زیپ به کودک اقدام کنید. با توجه به این که بچه های ۶ تا ۷ ساله هنوز ماهیچههای قوی ندارند و ضعیف هستند، قدرت بستن دکمه ها را ندارند.
از این رو باید برای آموزش این موضوع به کودکان از دکمه ها و جا دکمه های بزرگ استفاده کنید تا انگشتان کوچک آنها بتوانند به آسانی حرکت کنند. در صورتی که دست به نخ و سوزن شما خوب است، بهتر است تا تمام دکمه های کوچک پیراهن کودک را با دکمه های بزرگ جایگزین نمایید.
نظرات کاربران