پف زیر چشم با علائم مختلفی چون سوزش و خارش چشم ها، ورم کردن یا ملتهب شدن پلک، ایجاد مشکل در هنگام چشمک زدن، پف کردن یا ایجاد پوست اضافی زیر چشم ها، درد چشم شدید یا ملایم و حساس شدن چشم خود را نشان می دهد.
گاهی این علائم برای مدت طولانی وجود دارند و ممکن است به چشم آسیب بزنند بنابراین بهترین کار مراجعه به پزشک متخصص است. در این مقاله مطالب مفیدی را در مورد علت پف چشم، درمان های خانگی و سنتی-اسلامی، ارتباط پف زیر چشم با میگرن، کرونا و کبد و ورم ناگهای چشم بیان می کنیم.
پف چشم در بسیاری از افراد گاهی اوقات بوجود می آید و در اکثر موارد پف زیر چشم به هر دلیلی ایجاد شده باشد درمان پذیر است. برخی از دلایل پف زیر چشم شامل موارد زیر می باشد:
- کمبود مایعات و دی هیدراته یا کم شدن آب بدن
- کم خوابی
- گریه های طولانی مدت
- مصرف زیاد نمک
- مصرف دارو
- استرس و نگرانی زیاد
- آلرژی ها و حساسیت هایی همراه با ریزش اشک چشم و عطسه کردن
- آرایش کردن
- تغییرات هورمونی بدن در دوران بارداری و دوران قاعدگی
- کهولت سن و پیری که معمولا قابل درمان نیست
- فشار خون بالا
- استفاده از لنزهای چشمی
- آسیب های محیطی
- عوامل ژنتیکی و وراثت
- بیماری های مختلف
علت پف و ورم زیر چشم
پف زیر چشم معمولاً فقط از لحاظ زیبایی برای فرد مشکل ایجاد میکند و به ندرت نشانهای از یک بیماری زمینهای میباشد. اما با این وجود پف زیر چشم ممکن است نشانه نوعی آلرژی، اختلالات تیروئیدی و نیز مصرف بیش از حد نمک، باشد. همچنین میتواند نشانهای از کم خوابی یا مصرف بیش از حد نوشیدنیهای الکلی هم باشد. برخی از دلایلی که موجب ایجاد پف زیر چشم میشوند، عبارتند از:
- رژیم غذایی پر نمک: مصرف بیش از حد نمک موجب تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم میشود.
- آلرژی: احتقان یا التهاب ناشی از برخی انواع آلرژی ممکن است پف زیر چشم را تشدید کند.
- ژنتیک: پف زیر چشم ممکن است یک عارضه فیزیکی ارثی باشد.
- روند طبیعی پیری: با افزایش سن، پوست و ماهیچهها استحکام خود را از دست میدهند.
- وضعیت پزشکی: بعضی از بیماریها مانند مشکلات تیروئیدی، مشکلات کبد و کلیه، میتواند باعث ایجاد پف زیر چشم شوند.
- کم آبی بدن: کم آبی بدن موجب میشود که پوست اطراف چشم افتاده و فرورفته به نظر برسد.
- ژنتیک: بعضی از افراد به دلیل وراثت بیشتر در معرض ابتلا به پف زیر چشم هستند.
روند پیری پلک ها
همه افراد در طول روز هر چند ثانیه، یک پلک می زنند، همین پلک زدن سبب می شود عضلات و پوست پلک های فوقانی حالتی کشیده به خود بگیرند اما فیبر های الاستیک پوست سبب می شوند پلک ها به حالت اولیه خود بازگردند
، اما به مرور زمان عضلات در نواحی بالایی طویل تر می شوند که این پوست اضافه سبب ایجاد یک چین کوچک پوستی می گردد، این چین به سمت بیرون برجسته می گردد و بر پلک آویزان می شود .
متاسفانه گاهی دیده می شود که این پوست اضافه حتی نزدیک به مژه ها می آید که مشکل در بینایی خصوصا در در زمان دید به سمت بالا ایجاد می کند .
افراد که پلک های پف دار دارند، اغلب در زمانی که از خواب بیدار می شوند خصوصا صبح هنگام ها به دلیل آنکه فرد در حالت خوابید است در نتیجه مایع در بافت چربی تجمع می کند و بعد از برخواستن، جاذبه زمین این مایع را بیرون می کشد اما در صورتی که بافت چربی در این ناحیه زیاد باشد زمان بیشتری نیاز است تا این مایع خارج شود و تورم از بین رود .
پف زیر چشم
پف زیر چشم در اثر بیرون زدگی کیسه های چربی است که در داخل حدقه چشم قرار دارند، با شل شدن دیواره قدامی این کیسه ها، بیرون زدگی در قسمت زیر چشم ایجاد می شود.
عوارض بعد از جراحی پف زیر چشم
- ایجاد ورم و کبودی در قسمت جراحی شده.
- ورم و کمبودی ممکن است در روزهای اولیه بعد از عمل وجود داشته باشد که از روز سوم این ورم و کمبودی کمتر می شود.
- غیر قرینگی چشم ها در اثر کبودی و ورم ایجاد شده.
- ممکن است تا 24 ساعت خون آبه از چشم بیاید یا سفیدی چشم ممکن است قرمز رنگ شود که این حالت طبیعی است.
علل پف زیر چشم چیست؟
افراد در سنین جوانی که از پلک های پف دار رنج می برند، یکی از دلایل این اتفاق افتادگی ابرو ها است اما از دیگر دلایل آن می توان به چربی های بیش از اندازه در ناحیه فوقانی پلک ها یاد کرد. در هر حال می توان با کمک جراحی بفاروپلاستی پلک بالا، همزمان با اصلاح پلک بالایی چربی ناحیه را کاهش داده و یا به قسمت های بالایی انتقال دهیم، که این کار سبب می شود ابرو ها کمی به سمت بالا کشیده شوند.
دیدگاه ها