بعضی از انواع پارچه کرپ را بشناسیم!
دستهبندی انواع پارچه کرپ برای دسته بندی به طور کلی پارچه کرپ به دو نوع نرم و سخت یا پیچ خورده تقسیم میگردد. نام انواع پارچه کرپ متنوع بوده و بنا به تولیدکننده یا طرح نام گذاری صورت گرفته است. […]
استایل یا تیپ هنری نشاندهنده تفکری خلاق است و به نوعی نگاه هنری افراد به دنیای پیرامون را به نمایش میگذارد. اما چطور استایل هنری داشته باشیم؟
شاید بارها درباره طرز لباس پوشیدن شخصی، اصطلاح تیپ هنری یا استایل هنری را شنیده باشید. از آنجایی که ممکن است عموم مردم درباره تک تک استایلها اطلاعات دقیقی نداشته باشند بسیاری از سبکها را هنری میدانند و در مواردی سبک سنتی را با سبک هنری اشتباه میگیرند.
هنریها به شیوهای متفاوت از جامعه لباس میپوشند و شاید همین باعث شده تا هر ترکیب متفاوتی هنری نامیده شود.
سبک هنری یک جنبش مد در نیمهی دوم قرن نوزدهم بود، که بر اساس سادگی در طراحی شکل گرفته بود. این جنبش در اوایل دهه ١٨۵٠ میلادی در بریتانیا توسعه یافت و تحت تاثیر محافل هنری مانند پیشارافائلیها (Pre-Raphaelites) قرار گرفت. سبک هنری در قرن نوزدهم شامل لباسهاى زنانهی بلند و گشادى بود که از سبکهای قرون وسطی الهام گرفته بودند. این سبک مورد توجه و استفاده توسط زنان و نقاشان برای لباسهاى روزمره قرار گرفت. لباسهاى گشاد و راحت و نسبتا ساده که اغلب آستینهاى بلند پفدار داشتند. در این سبک از پارچههای تهیه شده از مواد رنگزای طبیعی، در تم رنگهای مختلف با ترکیب سفید و خاکسترى استفاده مىشد، که با هنر گلدوزی، قلابدوزى تزیین شده بودند. سبک هنری مخالف شدید نسبت به دامن فنردار و کرست براى لباسهاى زنانه و همچنین استفاده از رنگهای مصنوعی (شیمیایى) براى رنگآمیزى پارچهها بود و زیادهرویى در تزیین لباسها را نمىپسندید.
در دههی ١٨۶٠ میلادى، لباس هنری در میان محافل متفکران و هنرمندان برای زیبایی طبیعیاش محبوبیت یافت و به دلیل استفاده از مواد با کیفیت بالا، احترام به کار دست و طراحی زیبا بسیار مورد توجه واقع شد.
از طراحان مد معروف اوایل قرن نوزدهم همچون السا اسکیاپارلی (Elsa Schiaparelli) گرفته تا طراحان معاصری مانند پرادا (Prada)، لویی ویتون (Louis Vuitton) و استلا مککارتنی (Stella McCartney) سبک هنری همواره بین طراحان و فعالین صنعت مد طرفداران خاص خود را داشته است. طراحان مد در این سبک از عکسها، تصاویر، نقاشیها با ترکیبى از رسانهها و هنر دیجیتال الهام میگیرند.
طرفداران این استایل اغلب هنرمندانی هستند که با توجه به رشته هنری، سبک کاری و نگاه شخصیشان ترکیبهای هنری متفاوتی در لباس پوشیدن خودخلق میکنند.
این گروه الگوی هنردوستانی میشوند که ممکن است اصلا هنرمند حرفهای نباشند، اما به خاطر علاقه به هنر یا هنرمند خاصی سبک لباس پوشیدن هنری را انتخاب کردهاند.علاوه بر این دو گروه، گاهی افرادی که سر و کاری با هنر ندارند و علایق غیرهنری هم دارند.
به استایل هنری علاقهمند میشوند و در برخی موقعیتها این سبک لباس پوشیدن را انتخاب میکنند که قطعا استایل آنها نسبت به هنریها پختگی لازم را نخواهد داشت چرا که استایل هنری نمایانگر خلاقیت مستقل شخص است و هنری استایلها میخواهند با لباسهایی که میپوشند
نوع نگاه و باورهایشان را نشان دهند.سبک هنری میتواند از فردی به فردی دیگر کاملا متفاوت باشد چرا که ایده و خلاقیت افراد در هنر هیچگاه یکسان نیست و این همان دلیلی است که باعث میشود هنریها سبک خاص خود را داشته باشند.
طرفداران استایل هنری هنجارهای سنتی را دنبال نمیکنند و گاهی هنر غیرمتعارفشان باعث نوآوری میشود و روندی کاملا مجزا از جریان صنعتی مد پیدا میکند.
امروزه همه هنرها میتوانند الهامبخش طراحان باشند و بسیاری هنر و مد را یک روح میدانند. طراحان مشهوری همچون السااسکیا پارلی والکساندرمککوئین از هنرمندانی هستند که سعی داشتهاند پیوند مد و هنر را همواره زنده نگه دارند و لباسها را به آثار ارزشمند هنری تبدیل کردهاند.
استایل هنری هم از همین آثار و البته سبک شخصی طراحانشان سرچشمه میگیرد، از استایل مجموعه جدید طراح در هفتههای مد گرفته تا سبک شخصی لباس پوشیدن طراح.
قبل از هر چیز باید ذائقه هنری خود را پیدا کنید، مطیع صنعت مد نباشید و با جسارت تمام سبک خودتان را تعریف کنید. اگر اهل رنگارنگی و تنوع هستید و در لباس پوشیدن خلاقیت دارید قطعا استایل هنری مناسب شماست.
شایدسطحی و عام بهنظر برسد که کسی تنها از روی ظاهر شما را بشناسد اما مطالعاتی که بر شناخت تجسمی صورت گرفته نشان میدهد که طرز لباس پوشیدن ما بر درک افراد از روحیاتمان بسیار موثر است.
فروشگاههای زنجیرهای مطمئنا مکان مناسبی برای خرید شما نیست و برای خریدن لباسهای هنری باید به گالریهای لباس و اکسسوری دستساز سری بزنید.
هنریها درگیر جریان مد نمیشوند و اجازه نمیدهند که جدیدترین مجموعه یک برند لوکس استایل آنها را هدایت کند. آنها اغلب لباسهای دستدوز میپوشند که گاهی توسط خودشان دوخته شده، تزئینات روی لباسهای هنری هم کار دست خودشان یاهنرمندان محبوب آنهاست.
نقاشی روی پارچه، چاپهای دستی، لباسهای بافتهشده، قلاب بافی و دوختهای سنتی همه تزئیناتی است که بر روی لباسهای هنری میبینید.
گاهی شاید اضافه کردن یک تکه لباس وینتیج هم برای ترکیب هنری شما بد نباشد.هنریهای به لباسهایی با الیاف طبیعی علاقه دارند و از آنجایی که طرفدار حمایت از حیوانات و محیط زیست هستند چرم مصنوعی را به نمونه طبیعی آن ترجیح میدهند.
در ترکیب هنری، از مدل مو گرفته تا طراحی کفشها براساس مدل ذهنی خاص هر فرد انتخاب میشود و به همینخاطر ویژگیهایی کلی برای این استایل درنظر گرفته میشود.
اغلب لباسهای راحت میپوشند و در بیشتر موقعیتها استایل کژوال دارند.حتی در موقیعتهای نسبتا رسمی هم به سبک خودشان رسمی هستند، مثلا اگر قرار باشد درمراسمی رسمی کتوشلوار بپوشند در رنگی غیرمعمول همچون سبز آن را انتخاب میکنند.
گاهی لباسهای کاملا نو را از همان ابتدا به سبک روحیات و هنرشانتغییر شکل میدهند، مثلا شلوارهای جین را نقاشی و رنگآمیزی میکنند یا با تکه دوزی و گلدوزی آنها را تزئین مینمایند
یکی از پرکاربردترین آیتمهای لباس در استایل هنری، کلاه است. انواع مختلف کلاه پسرانه و دخترانه شامل کلاه بافتنی، کلاه لبهدار، کلاه گتسبی، کلاه شاپو، کلاه سطلی (باکت)، کلاه برت و… را در استایل هنری میتوان به کار برد. اکثر هنرمندان به کلاه توجه ویژهای دارند و بیشتر اوقات کلاهی خاص به دلیل استفادهی یک هنرمند، تبدیل به کلاه ترند محبوب میان جوانان شده است. کلاه beanie hat یک نمونهی معروف است که پس از استفادهی ژان رنو از یک مدل خاص beanie hat در فیلم سینمایی The Professional این کلاه که به کلاه ژان رنو معروف شده، توسط بسیاری از جوانان و علاقهمندان هنر مورد استفاده قرار گرفته است.
اکسسوری پها در استایل هنری جایگاهی حذف نشدنی دارند؛ این جزئیات مهم در استایل هنری معمولاً دستساز هستند و در اکثر اوقات مفهومی را با خود به همراه دارند. فراموش نکنید که برای جذابیت هرچه بیشتر استایل، به خلاقیت خود باید تکیه کنید. اکسسوریهای پرکاربرد هنری عبارتاند از:
استایل هنری شباهتهایی به استایل بوهو یا بوهمین دارد که باعث شده برخی افراد استایل بوهو را با استایل هنری اشتباه بگیرند. شباهت بزرگ این دو استایل خاص در میزان آزادی برای انتخاب لباس است که به افراد میدهد؛ استایل بوهمین تأکید خاصی بر آزادی و طبیعت گرایی دارد که این مسئله را در برخی از لباسهای هنری نیز میتوان مشاهده نمود. توجه داشته باشید که استایل بوهو، نزدیکترین سبک لباس پوشیدن به استایل هنری را دارد.
استایل هنری استایل جذابیست که به شما این فرصت را میدهد با کسب اطلاعاتی دربارهی مبانی هنر که شامل شناخت اصول ترکیب رنگها، هارمونی، خطوط و… میشود دید زیباییشناسانه جدیدی به دست آورید و با این دید جدید استایل شخصیتان را با صرف خلاقیت و ایدههای نو جذابتر کنید.
استفاده از صنایع دستی مختلف و آیتمهای دستدوز در استایل هنری هم باعث میشود از فعالیتها و آثار هنرمندان حمایت شود و هم این که شما با صنایع دستی کشور خود و دیگر کشورها آشنا شوید و به این وسیله اطلاعات خودتان را در خصوص فرهنگهای مختلف رشد بدهید.
کالاها
دسته بندی ها
دیدگاه ها