همه چیز در رابطه با شستن پارچه و لباس مخمل!
پارچه های مخمل جزو پارچه های گرانقیمت محسوب می شوند. بنابراین نگهداری از آنها نیز بسیار مهم خواهد بود. در این مقاله سعی میکنیم تا نکاتی را برای شما جمع آوری کنیم که با رعایت آنها هنگام شستن لباس مخمل ، بتوانید آن ها را لوکس و براق نگهدارید.
قبل از شستن لباس مخمل شما باید به خوبی کیفیت و نوع مخمل را بشناسید و همچنین دستورالعمل شستن لباس را که بر روی لیبل آن درج شده است را به درستی بدانید و به آن عمل کنید. مهم ترین نکته هنگام شستن لباس مخمل این است که باید همه تلاشمان را بکنیم که بافت نرم آن آسیب نبیند. نه تنها برای پارچه مخمل بلکه برای دیگر پارچه های ارزشمند نیز ابتدا روش شستشو را بر روی قسمتی کوچک از لباس امتحان کنید تا مطمئن شوید خواسته های شما را اعم از تمیزی و آسیب نرساندن به پارچه برآورده میکند.
شستن لباس مخمل
شستشو با ماشین لباسشویی:
- برای جلوگیری از آسیب رسیدن به بافت لباس، آن را به تنهایی یا با لباس های کمی بشویید.
- تنظیمات ماشین لباسشویی را روی آب سرد تنظیم کنید.
- مایع لباسشویی بهترین شوینده برای لباس های مخمل است.
- یکبار چرخه شستشو برای این نوع لباس کافیست و بعد از یک دور شستشو، ماشین لباسشویی را متوقف نمایید.
- و در آخر آن را آویزان و یا در جای مسطحی پهن کنید.
شستشو با دست:
- قبل از شستن لباس را پشت و رو نمایید.
- از مقدار کمی شوینده استفاده کنید. ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری مایع لباسشویی را در آب سرد بریزید و لباس را درون آن قرار دهید.
- لباس را بشویید و سپس بطور کامل آبکشی نمایید.
- سپس آن را آویزان کنید و یا در جای مسطحی پهن کنید.
آبکشی حسابی
مخمل به خودی خود میزان زیادی کف به خود میگیرد، بعد از اینکه شستن پارچه مخمل تمام شد با دقت تمام و با ظرافت لباس را به خوبی آبکشی کنید و دقت کنید که تمام کفها از لباس بیرون رفته باشند. پارچههای جنس مخمل که پرزهای بلندی دارند و حجیم هستند موقع شست و شو حجم بسیاری زیادی کف به خود میگیرند. با آب سرد آبکشی کنید و از تمام شدن کفها اطمینان حاصل کنید.
لباسها را پشت و رو کنید
قبل از انجام هر کاری بهتر است برای شستن پارچه مخمل، لباس را پشت و رو کنید، این کار به این منظور است که سطح نرم پارچه مخملی با اطراف درگیر نشود و آسیب کمتری ببیند. اگر پارچه مخمل را بدون پشت و رو کردن بشویید (با دست شستن و ماشین لباس شویی فرقی ندارد) سطح نرم به علت اصطکاک با دست شما، لباسهای دیگر و بدنه ماشین لباس شویی آسیب میبیند. پس از مدت کوتاهی میبینید که مخملی که موقع خرید داشتید را دیگر ندارید.
یک دور کافیست
لباس مخمل را زیاد نشویید. لباس شویی را روی یک چرخه کوتاه مدت شست و شو تنظیم کنید و مطمئن شوید ماشین لباس شویی قرار نیست لباس مخمل را هی اینطرف و آن طرف بزند!
راهکارهایی برای شستن و خشک کردن مخمل کبریتی
مراقبت صحیح به شما کمک می کند که مانعی برای خراب شدن لباس شوید.
قبل از اینکه این لباس ها را داخل ماشین لباسشویی بیندازید، زیپ یا دکمه آن ها را ببندید و پشت و رو کنید تا به بافت آن آسیب وارد نشود.
هنگامی که لباس مخمل کبریتی را داخل ماشین لباسشویی می اندازید، خیلی ماشین لباسشویی را پر نکنید زیرا باعث چروک شدن لباس می شود.
اگر جنس مخمل کبریتی تیره دارید، از آب سرد استفاده کنید. برای رنگ های پاستلی یا سفید می توانید از آب گرم استفاده کنید. چیدمان لباس را رعایت کنید .
هرگز لباس مخمل کبریتی را با هر پارچه ای که رنگ می دهد؛ نشویید .
برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید، حتما بعد از اینکه لباس را از ماشین لباسشویی در آوردید، آن را تکان دهید. حدوداً 10 دقیقه آن را جایی آویزان کنید؛ جایی که مقدار کمی گرما به آن بخورد و چروک هایش باز شود. هنگامی که هنوز خیس و مرطوب است، آن را از خشک کن جدا کنید و سپس بیرون آویزان کنید تا در معرض هوای آزاد خشک شود.
اگر لباس مخمل کبریتی خود را با این نکاتی که گفتیم ، بشویید و خشک کنید، نیازی به اتو نخواهد داشت اما اگر باز هم خواستید اتو کنید، فقط از قسمت داخل آن را اتو کنید. دمای اتو را هم پایین نگه دارید و خیلی آن را روی لباس قرار ندهید و زمان اتو کشی را طولانی نکنید.
چگونه پرز و کرک را از روی مخمل کبریتی برداریم؟
احتمالاً به هر دلیلی تجربه کرده اید که پرز و کرک روی لباس های مخمل کبریتی جمع می شود که در این شرایط شما باید:
برای از بین بردن آن ها بعد از شسته شدن لباس، آن را از داخل ماشین لباسشویی بیرون بیاورید.در چنین حالتی که لباس خیس است، می توانید کرک ها را به یکباره بِکَنید؛ البته قبل از اینکه آن ها را داخل خشک کن بگذارید، باید این کار را انجام دهید. یعنی لباس را در حالت خیس خارج کنید، کمی آن را تکان دهید و بعد پرز ها را خیلی راحت جدا کنید.همچنین می توانید از براش یا فرچه لباس استفاده کرده و روی لباس خیس بکشید و بقایای پرز ها را بردارید یا از رولر پرز کمک بگیرید.
اگر لباس هنوز هم پرز داشت، آن را دوباره داخل ماشین لباسشویی بیندازید.یک فنجان سرکه سفید اضافه کنید و یک دور آن را بشویید . سرکه باعث می شود که فیبر های پارچه کمی شل شوند و پرز ها جدا گردند.لباس های خیس را داخل خشک کن بگذارید.چند عدد پارچه میکروفیبر دیگر هم داخل آن قرار دهید و بعد از اینکه آنها را بیرون آوردید، به همان شکل خیس؛ آویزان کنید.می توانید در همان حالتی که از خشک کن خارج می کنید، با براش یا رولرِ پرز، روی آن ها بکشید تا کرک ها برداشته شوند.
نظرات کاربران